https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V bližini Dražencev prišlo do streljanja

26.09.2023 ob 10:45  

V bližini Dražencev pri Ptuju je danes dopoldne prišlo do streljanja. Policisti so po skoraj desetih urah pogajanj odvzeli prostost oboroženemu moškemu, ki se je zjutraj zaprl v stanovanjsko hišo na Ptuju, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič, so 56-letnega moškega pripadniki specialne enote prijeli na balkonu hiše.

"Vidovič je povedal, da so bili okoli 8.40 obveščeni, da se v stanovanjski hiši na območju Ptuja nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Patrulja ptujskih policistov je ob prihodu na balkonu opazila moškega z dolgocevnim orožjem, kljub pozivom, da odloži orožje in zapusti hišo, tega ni želel storiti.

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj, osumljenec je večkrat stopil na balkon hiše, malo pred deseto uro dopoldne pa je sprožil več strelov in pri tem zadel mimo vozeči avtomobil, v katerem sta bili dve osebi, prav tako je večkrat meril proti policistom. Na srečo je na avtomobilu nastala le materialna škoda.

Policisti, okrepljeni s pripadniki specialne enote in policijskim pogajalcem, so ves dan moškega, ki se je zaprl v stanovanjsko hišo, prepričevali k predaji, ker se to ni zgodilo, so ga okoli 18.30 zvečer prijeli na balkonu.

56-letnik se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so slednji uporabili prisilna sredstva, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja pa so mu odvzeli prostost in mu odredili pridržanje, je dejal Vidovič. Dodal je, da motiv za njegovo ravnanje trenutno še preiskujejo.

"Opravljen bo ogled kraja kaznivega dejanja, po odredbi pristojnega sodišča pa bo opravljena tudi hišna preiskava," je še pojasnil vodja mariborskih kriminalistov in povedal, da se osumljeni zdaj nahaja v policijskem pridržanju, kjer mu je bila nudena zdravniška pomoč, saj je bil zaradi upiranja policistom lažje poškodovan.

Po besedah Vidoviča nimajo informacij, da bi osumljeni streljal še pred prihodom policistov. Je pa dodal, da je osumljeni na policijo zjutraj poklical sam in napovedal uporabo strelnega orožja. Prav tako je vodja kriminalistov potrdil, da je bil moški v hiši sam ter da so ga lani obravnavali zaradi kaznivega dejanja grožnje. Za dolgocevno orožje je sicer imel dovoljenje.

Razgovora z osumljenim po prijetju za zdaj še niso opravili, za akcijo specialne enote pa so se odločili potem, ko so več ur intenzivno poskušali stvari urediti s pogajanji. "Prav zato, ker smo želeli zadevo rešiti mirno in s čim manj posledic za vse udeležene, smo vztrajali s pogajanji," je Vidovič pojasnil, zakaj so tako dolgo čakali na odločitev o prijetju s pomočjo specialne enote," poroča STA.

* Fotografije so simbolične (arhiv Pomurec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2023 ob 11:20 prekmurec gost

      Pričela se je lovna sezona in je normalno, da se strelja !

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2023 ob 17:42 Lali gost

      Grozno enega bedaka ne morejo onesposobiti in to so specialci

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.