https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski dijaki so iskali urbane rešitve

Lendava, 22.12.2011 ob 8:43  

Včeraj se je na Dvojezični srednji šoli Lendava odvijala tretja delavnica za dijake v okviru WEP – voda je biser okolja. Na tokratni delavnici so dijaki ustvarjali na temo Urbana in parkovna oprema in njena uporaba.


Projket WEP izvaja javno podjetje Eko—park, d. o. o., Lendava pod mentorstvom arhitektov iz iniciative Posvejt in  krajinske arhitekture. Tako so dijaki zadnjih letnikov tehnične in ekonomske smeri razvili in predstavili svoj pogled in ideje na urbano in parkovno opremo – podali so ideje, kako bi oni uredili urbane in parkovne mestne površine.

Ustvarjanje dijakov tehnične smeri ...

Dijaki so predstavili lastne inovativne ideje

Deavnica je nastala v sklopu čezmejnega sodelovanja Slovenije in Madžarske; delavnice so se pričele oktobra letos, končale pa se bodo s posebno razstavo januarja. Dijaki so si najprej ogledali mestni park in potencialne parkovne površine ob Ledavi in Črncu, nato so se udeležili predavanja, kjer so jim predavatelji predstavili naravi prijazno arhitekturo, nato pa so na delavnici prišli do zanimivih in povsem realnih rešitev.

Idejna skica vodnega stolpa dijaka tehnične smeri ...

Dijake so pri delu usmerjali arhitekti Metka Pretnar, Robert Recek in Tina merica. Dijaki obeh so smeri ustvarjali makete in načrtovali delovne predloge, ki so vključevali najrazličnejše prostorke inštalacije, info-točke, igrala, ležalnike, stole, klopi, luči ... Svoje rezultate so dijaki predstavili tudi vodji projekta Branki Bensa, ki je bila nad njimi tudi tokrat navdušena.

Predstavitev rezultatov dela dijakov tehnične in ekonomske smeri ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.