https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih osrednja občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Beltinci  

Ob enaindvajseti obletnici od razglasitve uradnih izzidov plebiscita o samostojni Sloveniji, so se prav na praznični dan, 26. decembra, v Občini Beltinci v Kulturnem domu na osrednji občinski proslavi spomnili zgodovinskega dogodka.

Proslava se je začela s slovensko himno, ki jo je zapel Moški pevski zbor Gančani, sledili so nastopi Dramske sekcije KUD-a Beltinci, ki je svoj nastop posvetila Tonetu Pavčku, enemu najplodnejših slovenskih pesnikov, esejistov, prevajalecev in urednikov (1928-2011) ter glasbeni nastop Mlade beltinške bande.

Slavnostni govornik, župan Občine Beltinci, dr. Matej Gomboši je ob tej priložnosti vsem državljankam in državljanom iskreno čestital ter hkrati poudaril pomen enotnosti, ki bi se je morali v teh časih zavedati prav vsi. Govor je zaključil z najlepšimi željami za leto, ki prihaja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.