https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Po novem lahko zdravstvene storitve uveljavljate tudi v Črni Gori

04.01.2012 ob 8:51  

Od 1. januarja naprej lahko slovenski zavarovanci nujne zdravstvene storitve po sprejetem Sporazumu o socialnem zavarovanju med državama uveljavljajo tudi v Črni Gori.


Nujne zdravstvene storitve bodo zavarovanci uveljavljali po predložitvi evropske kartic zdravstevenega zavarovanja, s čimer bo poenostavljen postopek le-tega. Pri tem bodo zavarovanci morali evropsko kartico s spremnim dopisom  najprej predložiti pristojni zdravstveni zavarovalnici, kjer bodo prejeli poseben obrazec za uveljavljanje zdravstvenih storitev v državi; v nujnih primerih pa bodo lahko šli neposredno k zdravniku oz. v zdravstveno ustanovo.

Pravočasno si zagotovite evropsko kartico

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje opozajajo, da naj si zavarovanci pred odhodom v tujo državo pravočasno naročijo evropsko kartico – priporočajo, da si kartico naročijo elektronsko najkasneje 4 delovne dni pred odhodom na naslovu http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/FF8582DA13823DE4C1256EAC0034D232, lahko pa tudi preko sms sporočila na tel. št.: 031 711 009 z vsebino "EUKZZ" in devetmestno številko (primer na sliki).

Evropsko kartico pa vam bodo lahko izdali tudi neposredno na izpostavah in območnih enotah ZZZS, kjer bodo zavarovanci morali predložiti veljavno slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Vir: ZZZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.