https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelili priznanja naj prostovoljcem minulega leta

01.02.2024 ob 6:00  

Včeraj, 31. januarja, je v Gledališču Park župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj podelil priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini v minulem letu.

Mestna občina Murska Sobota nosi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva. Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljskemu delu v minulem letu.

Župan Damjan Anželj se je v nagovoru zahvalil prostovoljkam in prostovoljcem, ki s posebnim poslanstvom prinašajo žarke svetlobe in toplino vsem, ki pomoč potrebujejo. Ob tem pa dodal: »Ko govorimo o prostovoljstvu v minulem letu, žal ne moremo mimo prizorov, ki jih je za seboj puščala silovita moč narave, ki je najprej v hudem neurju v juliju pustošila nad našo pokrajino, nato pa v obliki naraslih voda, ki so rušile mostove, ceste in hiše ter s seboj odnašale desetletja marljivega dela in prizadevanj posameznikov, lokalnih skupnosti in države«. Zahvalil se je vsem gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, komunalnim delavcem, vodstvom krajevnih skupnosti in lokalnim podjetnikom ter vsem občankam in občanom, ki so kakorkoli priskočili na pomoč in pomagali, da poplave niso povzročile večje škode. Povedal je, da so bili na današnji prireditvi izpostavljeni nekateri, vendar zahvala velja prav vsem, ki se vsakodnevno trudijo in pomagajo, da je svet v katerem živimo lepši.

Županovo priznanje »Naj prostovoljec v letu 2023« je prejel upokojenec Jože Borovič iz Kroga, ki že 55 let nesebično pomaga sokrajanom na različnih področjih dela in življenja.

Priznanje za »Naj prostovoljsko društvo v letu 2023« je v imenu vseh 12 prostovoljnih gasilskih društev v občini prevzela Gasilska zveza Mestne občine Murska Sobota za pomoč, ki so jo gasilci nudili v naravnih nesrečah v letu 2023, ko je julija našo regijo zajel orkanski veter, avgusta pa celotno Slovenijo uničujoče poplave.

V kategoriji »Naj prostovoljska organizacija 2023« je priznanje prejel Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota in sicer za dejavnost skupine prostovoljk in prostovoljcev, ki že več desetletij brezplačno izvajajo meritve dejavnikov tveganja in informirajo glede varovanja in krepitve zdravja.

V kategoriji »Naj prostovoljski dogodek 2023« je komisija izbrala dobrodelno akcijo »Černelavci za Koroško«, v kateri so sodelovali Krajevna skupnost Černelavci in Prostovoljno gasilsko društvo Černelavci in zbirali donacije za prizadete v poplavah na Koroškem. 

V kulturnem programu sta nastopila Nuša Titan in Damjan Kuzma. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2024 ob 7:56 gost

      Res lepo da jih nagradijo za dejanja kera so redkost v današnja svetu. Upam da se nebodo znašli na drugi strani zakona. Namreč večkrat je bil gdo nagrajen za pomoč drugim pa se je poem znašel na drugi strani zakona. Kajti interesi za svojo korit so v današnjem času zelo mamljivi ite hitro spremeni od junaka do bedaka.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2024 ob 14:41 Toporišič gost

        Če že pametuješ po netu, se potrudi, da bo vsaj slovnično pravilno! Vejica, ... v današnjem ..., vejica, ... ne bodo ..., vejica, ... kdo ... Eh, preveč je napak, ne da se mi več...

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2024 ob 15:05 gost

      Toporišič BEDAK !!

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2024 ob 17:22 obiskovalec gost

      Zelo lepa prireditev na visokem nivoju, od govorcev, glasbe, nagrad. Naj živi prostovoljstvo, naj umre sebičnost!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.