https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prleki do zgodovinskega uspeha

31.1.2024  

Minuli torek so bile odigrane povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia. Na zaključni turnir so se uvrstili tudi futsalerji Meteorplast ŠIC bara.

Doseženi so bili naslednji rezultati: Sevnica – Meteorplast ŠIC bar 0:3 (0:1), Bronx Škofije – Oplotnica 2:2 (2:1), Dobrepolje – Siliko Vrhnika 2:6 (0:4) in Dobovec – Oplast Kobarid 7:2 (2:0). Na zaključni turnir, ki bo 8. in 9. marca 2024 v Podčetrtku, so se uvrstili Meteorplast ŠIC bar, Bronx Škofije, Siliko Vrhnika in Dobovec. Žreb polfinalnih parov bo jutri, v četrtek, na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Ljutomerčani so po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi z 1:0 (1:0) tudi na povratni tekmi v Sevnici slavili brez prejetega zadetka (3:0) in se prvič v zgodovini uvrstili med najboljše štiri ekipe v pokalnem tekmovanju. Meteorplast ŠIC bar je v Sevnico odpotoval brez poškodovanih reprezentantov Tilna Rajterja in Alena Ruisa, domačini pa so nastopili brez službeno odsotnega Uroša Martiča.

Gostje so povsem nadzorovali potek povratne tekme. V napadalnih akcijah so si ustvarjali priložnosti, v obrambi pa odigrali na visokem nivoju in domačinom niso dopustili, da bi resneje ogrozili vrata Tjaža Lovrenčiča. Mož odločitve je bil novinec v ljutomerskem dresu Ivan Matan, ki je dosegel dva zadetka iz prostih strelov (v 4. in 25. minuti). Zmago je potrdil Vid Kos v 35. minuti.

»Čestitke Sevnici, ki je v teh dveh tekmah veliko pokazala. V zadnjem obdobju so naše medsebojne tekme zanimive, a na našo srečo se razpletejo v našo korist. V tokratni dvoboj smo šli z minimalno prednostjo in bi nam za napredovanje odgovarjal že neodločen rezultat, a futsal je nepredvidljiv, zato smo tudi tokrat igrali na zmago. Gostiteljem se je poznala odsotnost Martiča, kar pa ne zmanjšuje pomena naše zmage. Naše napredovanje je povsem zasluženo glede na to, kar smo v teh 80. minutah pokazali na terenu. Udeležba na zaključnem turnirju je velik uspeh za naš klub. Zdaj čakamo žreb. Borili se bomo za prvi trofej kluba,« je po zmagoslavju v Sevnici povedal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović, ki se bo z ekipo v naslednjih dneh pripravljal na nadaljevanje prvenstva v 1. slovenski futsal ligi.

V naslednjem krogu bo Meteorplast ŠIC bar gostoval pri Oplastu v Kobaridu, tekma pa bo na sporedu v petek, 9. februarja.

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.