https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Prometna nesreča z gmotno škodo, štiri kazniva dejanja in dvanajst kršitev JRM

08.01.2012 ob 9:00  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo, ki se je končala le z gmotno škodo, štiri kazniva dejanja, dvanajst kršitev javnega reda in miru, dve povoženji divjadi, poškodbo vozila na parkirnih prostoru, nesrečo pri delu in pridržali enega kršitelja.

Na področju kriminalitete so bile obravnavane tri tatvine in poškodovanje tuje stvari. V Murski Soboti obravnavana tatvina ženske torbice z denarjem in osebnimi dokumenti. Na območju Lendave obravnavana tatvina goriva. Tujec, ki je gorivo natočil in brez plačila računa odpeljal, je bil izsleden in bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. V Fokovcih obravnavana tatvina lesa. 

Javni red in mir je bil kršen sedemkrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnih krajih. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo na javnem kraju, je bil pridržan. 

V Kapelskem vrhu je med žaganjem drv prišlo do poškodbe ženske, ki je pomagala pri žaganju. Odpeljana je bila v bolnišnico, kjer je ostala na zdravljenju.

Meritve hitrosti bodo tekom dne pogostejše na pomurski avtocesti ter med Lendavo in Spodnjo Ščavnico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.