https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurec in Pomurka nominirana za Večerovo osebnost leta

18.02.2024 ob 6:00  

Za laskav naziv Večerove osebnosti Štajerske, ki poteka že osmo leto, sta med desetimi nominiranci tudi glasbenik Michael Leopold - Leopold I. in igralka Nataša Matjašec Rošker.

Podelitev Večerove osebnosti Štajerske, ki jo časnik Večer pripravlja že osmo leto zapored, s tradicionalno akcijo izpostavlja odlične dosežke in zgodbe posameznikov preteklega leta, ki vlivajo upanje in so s svojim delom ali dodatnim angažmajem v prostem času za zgled in v ponos.

Podelitev, ki je hkrati zahvala in poklon ambicioznim, drznim in svojemu delu zapisanim posameznikom, bo tokrat imela prav posebno dobrodelno noto, izkupiček dražbe bo namenjen društvu UP-ornik.

Michael Leopold - Leopold I. se je lani zavihtel na slovensko glasbeno atmosfero v velikem slogu s hitom Kinderšpil. A reper iz Gornje Radgone ne stavi le na lahkotne hite, v besedilih je pogosto kritičen do družbe in gužve, kar je nekaj, kar sodobni glasbi marsikdaj umanjka. Poleg tega ne ostaja nevtralen ali pasiven, ko potrebujejo glas najšibkejši v družbi. Tako je repal tudi za delavce in delavke Mariborske livarne, podprl proteste v Ljubljani. Misli in zgodbe niza v radgonskem narečju, in čeprav sedaj živi in dela v Mariboru, ostaja prvi glas radgonske scene.

Igralka Nataša Matjašec Rošker, prvakinja mariborske Drame, si je leta 2023 nadela Borštnikov prstan za dosedanji opus, najvišje priznanje za delo na odrskih deskah. Ob odličnih in nagrajenih vlogah v uprizoritvah, ki so jih napisali in zrežirali drugi, tako preseneča tudi z lucidnimi avtorskimi projekti, v katerih preizprašuje fenomen igre in gledališča, je zapisano v obrazložitvi.

Foto: SNG Maribor (Damjan Švarc)

V igri za laskav naziv Večerove osebnosti Štajerske so poleg omenjenih še Marija Lešer, ravnateljica III. Gimnazije Maribor, Darko Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas, modni oblikovalec David Hojnik, igralec Petja Labović, predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, metalec diska Kristjan Čeh, Nataša Ritonja, direktorica OFEM in predstojnica oddelka za onkologijo UKC Maribor dr. Maja Ravnik.

Glasovanje poteka do torka, 20. februarja 2024. Glasujete lahko tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2024 ob 8:53 Karel K. gost

      Reper in filmska igralka, kandidata za osebnost leta v Pomurju. To so po mnenju predlagateljev ljudje, ki vlivajo upanje in so s svojim delom ali dodatnim angažmajem v prostem času za zgled in v ponos. Nobeden drugi profil človeka, glede na vloženo delo in korist ni primeren, kateri daje ton vsesplošnega razvoja Pomurja, skrbi za zdravje Pomurcev, ni primeren, da bi lahko bil nominiran za osebnost Pomurja. Moralo se bo to mnenje spremeniti, če bomo hoteli tudi v Pomurje pripeljati razvoj. Saj je popevkarstvo in filmarstvo tudi pomembno, za zabavo Pomurcev, le pa je pomembnejše delo in prizadevanje tistih kateri se borijo za razvoj Pomurja, za dobro počurje Pomurcev, za preživetje Pomurja in Pomurcev.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2024 ob 9:35 gh gost

        Kakših Pomurcev, ta dva sta Štajerca. Pomurci ne obstajajo, so Prekmurci in Štajerci. Ste dosadni že s tem...

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2024 ob 10:29 Karel K. gost

      Golobovci so plesali in so rekli, da bodo oni s plesom reševali probleme države in državljanov. Po dveh letih se je izkazalo, da problemov ne more nihče reševati z zabavo s plesom, s petjem, film,sko industrijo ampak je potrebno imeti strokovno znanje iz večih ustvarjalnih področij znanosti katere so namenjene ustvarjanju dobrin vseh vrst.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2024 ob 11:08 lujz gost

      Bog te potro kama vse tole pelje !?Pomali bomo vsi v p. materni! zblojenci so na pohodu !!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2024 ob 13:01 gost

      Ma ko je e tega levičarske ga L Eopolda. On je tak hlapec pa kupljen od Meseceve Levice.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2024 ob 14:13 Draqo gost

      Jaz qlasujem za Natasa Matjasec Rosker

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2024 ob 15:32 gost

      Če se ne motim, je Nataša Matjašec Prekmurka!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.