https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Tadej Štrakl - murskosoboški bodybuilder, ki bi živel v Novi Zelandiji

11.1.2012  

22-letni Tadej Štrakl, ki trenira dvakrat na dan že od svojega 15. leta starosti in je v bodybuildingu dosegel že kar nekaj uspehov, zaradi športa ne zapostavlja niti šole niti prijateljev in družine. Če se je moral zaradi športa čemu odreči, bo to le nezdrava prehrana.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Tadej Štrakl, študent Fakultete za varnostne vede v Ljubljani, največ svojega časa preživi pav v Ljubljani, saj je v ljubljanskem fitnes centru MaxxGYM, kjer si služi denar za zelo drag šport, tudi zaposlen. "Direktor fitnes centra MaxxGYM Gašper Grom in Sašo Petek, njegov osebni trener, prav tako pa tudi vsi obiskovalci fitnesa mi stojijo ob strani in mi dajejo dodatno moč ter motivacijo za naprej," nam zaupa Tadej, ki se je zaradi bodybuildinga moral odreči le nezdravi prehrani.

Njegov idol je Victor Martinez

"Fitnes mi je bil vedno pri srcu in dalj časa, ko sem vztrajal, bolj me je prevzemal," pove Tadej, ki se je za bodybuilding odločil sam, po lastni odločitvi. "Pri svojih odločitvah se ne zmenim za to, kaj si kdo o tem misli. Pri tem sem popolnoma motiviran in pri tem tudi vztrajam," doda mlad bodybuilder, ki ima ob športu vso podporo staršev, prijateljev in znancev. Tadej nam zaupa še, da je njegov idol Victor Martinez.

Trenira dvakrat na dan že od svojega petnajstega leta starosti

Tadej, ki zvesto trenira že od svojega 15. leta starosti, trenira dvakrat na dan, kar pomeni dvanajst do štirinajst treningov na teden, lahko pa tudi več, kar je odvisno od faze priprav. "Treningi so vedno naporni, časovno pa si zelo omejen. Lahko pa povem, da pri meni ob treniranju ne trpi šola, niti prijatelji, družina ali katera druga stvar," pove Tadej in dodaja: "Vse se da, če se le želi!"

Dosegel že veliko,  njegove ambicije so visoke

"Grand Prix Trieste je bila prva tekma, ki sem se je udeležil," se spominja bodybuilder, ki ima za sabo že kar nekaj tekem in uspehov (zmaga na WFF worldchampionship, zmaga na WFF Mr. Universe, zmaga na IBFF Grand Prix Trieste, drugo mesto na IFBB mednarodno prvenstvo v Bihaču). "Na vseh tekmah je prisotne nekaj treme, je pa res, da je prva tekma bila najbolj stresna," pove Tadej, ki kot najtežjo tekmo izpostavlja WFF Mr. Universe do 35 let, "na tekmi je bila huda konkurenca in zmagal sem daleč najmlajši v svoji kategoriji."

Na posamezno tekmo se Tadej pripravlja nekje 10 do 12 tednov tako da trenira dvakrat do trikrat na dan, pri čemer pa ima ob zelo napornih treningih malo hrane. "Med pripravami prevladuje beljakovinska hrana, neposredno pred tekmo pa ogromno polnjenja z beljakovinskimi hidrati," pove in zagotavlja, da bo še naprej pridno garal. "Ambicije so zelo visoke. Just hardcore," dodaja.

Popolna punca mora biti podobna njemu in biti športno aktivna

Tadej, ki preživlja vsakdan nekako v tem smislu: kuhanje-služba-trening-služba-trening-učenje, seveda pa veliko hrane čez cel dan, pravi, da je danes nemogoče odgovoriti na vprašanje, kje se vidi v prihodnosti, bi pa v svojem življenju izbrisal dan, ko se je ponesrečil njegov oče.

Tadej nam zaupa še, da ga navdušuje narava in da je ravno zaradi čudovite narave njegov sanjski kraj Nova Zelandija, opiše pa tudi popolno dekle: "Ne dajem veliko na vizualni izgled. Zame je popolna punca podobna meni. Pomembno je, da je športno aktivna in mi v življenju stoji ob strani v dobrem in slabem. Verjamem, da sem zdaj tako punco našel, saj sem zdaj veliko srečnejši."

Tadejevih TOP 5:

Svetovni voditelj: Barack Obama

Glasbena skupina: DMX

Knjiga: The Secret

Kraj v Pomurju: Murska Sobota

Želja v življenju: biti zdrav in srečen

PRIPOROČAMO:

 

VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.