https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Grafit s spomenika zmage odstranjen, avtor še vedno neznan

Murska Sobota, 12.01.2012 ob 14:49  

Točno štirinajst dni je trajalo, da je bil odstranjen grafit s spomenika zmage v Murski Soboti. Policija kljub zbiranju obvestil avtorja grafita ni odkrila, občina pa nam na zastavljena vprašanja ni odgovorila.

Prvič smo na neprimeren grafit na spomeniku zmage v Murski Soboto opozorili 30. decembra lani, ponovno pa ta ponedeljek, ko je minilo deset dni od prvega opozorila. V ponedeljek smo na murskosoboško občino posredovali vprašanje, v čigavi pristojnosti so javni spomeniki in zakaj občina kot taka, tudi če to ni v njeni pristojnosti, ni ukrepala, da bi se grafit odstranil, vendar tudi po včeraj drugič posredovanem vprašanju, nismo dobili odgovora.

Grafit je spomenik zmage "krasil" kar 14 dni ...

Smo pa prejeli odgovor z murskosoboške policije, da so prejeli prijavo o grafitu na spomeniku zmage, ter da so policisti takoj po prijavi oškodovanca opravili ogled kraja in zbrali potrebna obvestila, kljub intenzivemu delu pa je avtor grafita še neznan. Na policiji še zagotavljajo, da ko bo storilec izsleden, bodo zoper njega ukrepali v skladu z veljavno zakonodajo.

Podjetnik odstranil grafit brezplačno

Danes, štirinajst dni od prvega opozorila, se je grafit naposled odstranilo, to je prostovoljno storil podjetnik Matej Gomboc. Slednji pravi, si s svojo dejavnostjo prizadeva, da so stavbe in spomeniki urejeni, zato ga je napis na spomeniku zmage zelo zmotil in ga je v duhu prostovoljstva s svojimi sodelavci odstranil brezplačno.

Rok, ki je minil od prvega opozorila do odstranitve grafita se nam zdi predolg, tudi izgovori na vmesne praznike so pretirani, saj če preštejemo samo delovne dni, jih je bilo v vmesnem obdobju kar devet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      12.01.2012 ob 16:11 Chevapcic

      .. malo de tau trbelo še spolirati na bolj fino etc., .. ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Drznost
      12.01.2012 ob 17:23 Drznost

      Če najdejo krivca naj naročijo polirca iz australije pa trikrat spolirajo in mu pošljejo račun.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.