https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 10. Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci

Dobrovnik  

V nedeljo sta turistični društvi iz Dobrovnika in Bratoncev ter Zavod za turizem Dobrovnik organizirali že traicionalni deseti Janezov pohod na relaciji Dobrovnik-Bratonci. Pohod se je začel izpred kulturnega doma v Dobrovniku in končal pri vaškem domu v Bratoncih.

Gre za tradicionalen pohod, ki je plod uspešnega sodelovanja med turističnim društvom Dobrovnik, zavodom za turizem Dobrovnik ter turističnim društvom Bratonci, glavni pobudnik pa je bil Bratončan Janez Špilak, ki živi v Dobrovniku. Tako so tudi letos mnogi ljubitelji pohodništva, narave in zdravja imeli lepo priložnost, da so si januarsko nedeljo popestrili z pohodom.

V zadnjih letih pohod poteka izmenično iz Bratoncev v Dobrovnik in obratno, tako da bo tokrat start v Dobrovniku. Dolžina lahke in ravninske poti po naravi prekmurske ravnice in skozi vasi Dobrovnik, Renkovci, Gančani, Lipovci in Bratonci, je trinajst kilometrov. Na koncu so vse pohodnike, ki jih je bilo 109, pričakali z malico in drugimi dobrotami.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.