https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru bo potekal Student Cuts film festival

08.05.2024 ob 15:55  

Z letošnjo izvedbo festivala, ki ga organizira Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer obeležujejo prav posebno obletnico, kajti 14 let po prvi izvedbi festivala je letos na vrsti že 10 izvedba filmskega festivala. V vseh teh letih so prebrodili zelo pozitivno in zelo zanimivo pot. Na Student Cuts filmski festival 2024 se je prijavilo 2.565 filmov iz 101 države po svetu. Na festivalu pa bodo predvajali 116 filmov iz 39 držav po svetu.


Student Cuts film festival se bo odvijal 9. in 10. maja. Glavno prizorišče bo v Kulturnem domu ter na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, del projekcij pa se bo odvijal še v Mladinskem centru v središču Ljutomera in letos prvič tudi na novi lokaciji, visokošolskem zavodu Academia v Mariboru. S povezovanjem različnih lokacij in institucij v sočasni izvedbi želijo dati festivalu dodatno dimenzijo in mlade spodbuditi k iskanju alternativnih virov pridobivanja znanj.

Academia želi postati tudi dolgoročni partner pri iskanju novih lokacij za predvajanje prijavljenih filmov izven meja Slovenije. Vsak začetek je težaven, vendar verjamejo, da bodo na ta način mladim avtorjem lahko ponudili dodatno vstopnico v svet filma.

Leta 2012 se je pojavila pobuda, da bi izdelke študentov medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pokazali javnosti. Študentom se je želelo omogočiti, da bi jih videla javnost, ne zgolj profesorji in akademska skupnost. Pobuda je počasi prerasla lokalne okvirje in ustvarila se je platforma za prikazovanje kratkih filmov mladih ustvarjalcev pod nazivom Student Cuts film festival. 

Z letom 2017 se je festival za nekaj časa poslovil zaradi kadrovskih sprememb pri organizatorju. Že pred tem so se pojavile nove okoliščine, ki so se kasneje izkazale za odločilno pri nadaljnji usodi Student Cuts filmskega festivala. V Ljutomeru se je porodila zamisel o filmski umetniški gimnaziji, ki so postale realnost leta 2017 z vpisom prve generacije dijakov v gimnazijski program Umetniška gimnazija, smer gledališče in film. V Sloveniji so 4 takšne šole, poleg Ljutomera še gimnazija v Ljubljani, Novi Gorici ter na Ptuju.

Student Cuts film festival ustvarjalcem ponuja 5 kategorij: igrani film, dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film in future talents. V vsaki od kategorij se podeli nagrada za najboljši film po izboru strokovne žirije, v kategoriji future talents pa dijaška žirija dodatno podeljuje priznanja in diplome. Občinstvo na festivalu podeli nagrado enemu izmed filmov v tekmovalnem programu, ne glede na kategorijo, ter posebej nagrado za kategorijo future talents. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2024 ob 17:36 Prlek gost

      Tako o tem se naj piše, to je film! Ne pa Grossmani pošasti Ljutomera in horor na horor, a ga ni dovolj že na občinski upravi? Bravo gimnazija!

      28 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2024 ob 18:24 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2024 ob 17:43 Občan gost

      Tako se dela se strinjam. Čestitke gimnaziji, edini pameten pristop, kjer bo kaj za pokazati. Grossmannov festival več nima ne repa ne glave, ne vejo več kaj bi si še izmislili. Sobo čarovnic. Najboljlše, da sebe zaprejo v njo , zaklenejo s kljucavnico in naj tam ostanejo za veke vekov, nas Karl se res v grobu obrača. Gimnazija korak naprej čestitke.

      28 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2024 ob 17:48 Mama gost

      Mogoče pa bo Občina končno spregledala in denar namenila Gimnaziji , ne pa tej poletni maškaradi, ko imamo trg samo pokozlan in poscan.

      26 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2024 ob 19:27 Trg gost

      Na trg spravljajo še več neprimernih prireditev. Najbolj je čudno, da šanke postavijo k igralnim, otrokom jemljejo prostor, po teh pijanskih zabavahna pa je trgu ogromno stekla. Samo upamo lahko, da se kaj ne zgodi. Začnejo že maja. Čemu obletnica Gaša ni pred Gašem, oziroma na hipodromu. Čemu vedno jemljejo prostor otrokom? Oni oživljajo trg. Ja kaj so pa potem otroci in njihovi strarši? Pijančevanje ni nobena oživitev, ampak preženete vse normalne ljudi. Po teh prireditvah trg tako smrdi in je umazan, da ti mine, da bi spil kavo na trgu. Škoda

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2024 ob 19:31 Trg gost

      Čestitke Gimnaziji,mladi so naše upanje. Grosmanov festival pa že 20 let dela samo še sramoto našemu Ljutomeru. Te grozote ne sodijo niti v Babji Rožič.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2024 ob 19:36 Grossmann gost

      Ljutomerčani ne podpiramo tega festivala. Na prste se jih lahko preštejemo, to ni nič drugega kot pijančevanje,zastonj žrtje,zakajanje na koncu scanje po trgu in kozlanje. Bravo Gimnazija,da pelje stvar v čisto drugo smer.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.05.2024 ob 19:44 Opazka gost

      Ravnatelj g. Franci, ne sodelujte z Filmskim Grossmanovim festivalom,ker vam bo ugled padel. Imaš sposoben kader delaj s svojim kadrom. Samo roke stran od grossmanna. Mladi režiser Jesenik je profi,uporabite ga.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2024 ob 19:54 Naj naj gost

      Top gimnazija! Juhu

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.05.2024 ob 20:16 Maja gost

      Grosmanov festival bo kmalu na smetišču zgodovine, saj nimajo kaj ponuditi. Tja tudi sodi in nas 1.filmar bo naprej lahko mirno počival.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.05.2024 ob 20:41 Jej jej gost

      Prleki, tan gi je Beznec pojlek,tan smrdi. Na eti strani Mure,tou že znamo

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.05.2024 ob 21:47 Sobočanec gost

      Bezneca bole eti poznamo,eti se perejo penezi. Vsej je kamufaža

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.05.2024 ob 22:01 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.05.2024 ob 16:25 Ljutomer gost

      Se vidi, da ti, ki želijo oživljati trg, niso nikoli tam, razen na "prireditvah- pijankah". Trg živi, sedaj pa bo spet vse pokozlano in poscano. Tega Grossmanna so prestavili v čas ko so še otroci v šoli, učiti se je treba za maturo. Ampak v Ljutomeru ne, ne boste imeli miru, ker mora biti alkohol. Pa kaj, če greste zjutraj v službo... Glavno, da se žura. Edina Občina, ki nima posluha za svoje občane. Vse prireditve na trg, ki sploh ni primeren za te pijanke.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.05.2024 ob 20:48 Tak je gost

      Olga je predolgo na prestolu in se ji že spelovle. Nikota za župana!!!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.05.2024 ob 21:26 Gimnazija top gost

      Cuts film festival je veliko več kot GRossmannov festival, ima lastno produkcijo, zasnova od A do Ž z glavo in repom,pa se za mlade talente gre. Kapo dol Gimnaziji in njeni ekipi. Grossmann je zgodovina ,horor filmi so za wc in ful vode dol potegniti,da splava po kanalizaciji zgodovine.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.05.2024 ob 12:26 HOROR UKINITI gost

      GROSSMANNOV HOROR UKINITI! To je za vzpodbudo super gimnazija

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.