https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Z različnimi tehnikami do želenega spola otroka?

 

Večina parov, ki načrtuje naraščaj, si želi le zdravega otroka, pri čemer jim spol ni pomemben. So pa tudi taki, ki si močno želijo bodisi deklico bodisi fantka. Obstaja nekaj tehnik, s katerimi lahko (do neke mere) načrtujete, kakšnega spola bo vaš otrok.


Tehnike za načrtovanje spola pri otrocih so bolj ali manj nenavadne, prav tako je uspeh zelo vprašljiv; so pa vsekakor zanimive.

Spočetje glede na ovulacijo

Po metodi dr. Landruma Shettlesa naj bi pari spol otroka predvidili oz. načrtovali tako, da bi imeli spolne odnose v določenem časovnem razmiku od ovulacije – tako naj bi za fantka imeli odnose čim bliže ovulaciji, za deklico pa 3 oz. štiri dni pred ovulacijo. Po Shettlesovi teoriji naj bi bili pari, ki si želijo fantka, uspešni v 80 %, tisti, ki si želijo deklico pa v 75 %. Shettles svojo teorijo podpira z dejstvom, da je očetova gameta s kromosom x (ženski spol)večja in počasnejša ter preživi dlje; gameta s kromosomom y pa manjša in hitrejša, a ima krajšo življenjsko dobo.

S prehrano do želenega spola otroka

Ena izmed nenavadnih teorij načrtovanja spola otroka je dietna metoda – nekateri znanstveniki menijo, da prehrana vpliva na pH reproduktivnih organov; gamete s kromosom y bi naj tako imele raje alkalno okolje, tiste s kromosomom x pa kislo okolje. Po tem prepričanju bi morali tisti, ki sii želijo deklico, jesti ribe, zeleno solato, mleko, skratka hrano, bogato s kalcijem; tisti, ki želijo dečka, pa veliko mesa, jajc in druge, s proteini bogate hrane.

Metoda 0+12

Neka Avstralka si je močno želela deklico, a je, ne glede na uporabo Shettlesove metode, rodila 6 sinov. Pomislila je, da njegova metoda očitno ne deluje, zato je razvila svojo – otroka je spočela natanko 12 ur po ovulaciji in dobila deklico. Metodo je zaupala prijateljicam in veliko jih je nato res dobilo deklico. Resničnost ali zgolj naključje?

Bo dobila deklico?

Vir: listverse

Foto: SXC.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.