https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vrt spominov oživel ob 100. obletnici rojstva Ivana Minattija

11.05.2024 ob 6:00  

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija je nedavno gostila svečanost ob 22. dnevu spomina in tovarištva, ki je bila posvečena posebni priložnosti - 100. obletnici rojstva Ivana Minattija.


Dogodek, naslovljen "Naši zakladi: Nekoga moraš imeti rad…", je potekal v idiličnem okolju Vrta spominov in tovarištva v Petanjcih.

Med pozdravnimi nagovori so se zbrani lahko veselili prisotnosti Marjana Šiftarja, predsednika uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, Franca Horvata, župana Občine Tišina, ter Darka Ratajca, župana Občine Slovenske Konjice. Kot slavnostni govorec je navzoče nagovoril Dušan Šarotar, cenjeni pisatelj, pesnik, scenarist in fotograf.

Kulturni program, ki je obogatil svečanost, je vključeval Moški pevski zbor Slave Klavora Maribor, skupaj z učenci Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Prireditev je povezoval Boštjan Rous, medtem ko je koordinacijo dogodka vodila Irena Štuhec.

Pred samim dogodkom, ob 16.30, so se obiskovalci lahko udeležili svečanega odprtja nove razstave del akademskega slikarja Aleksandra Vukana, ki je služila kot uvod v praznično in kulturno dogajanje na vrtu, ob tej priložnosti pa je vrt obogatilo tudi nova spominska jablana.

Več slik v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2024 ob 6:24 gost

      Bivša Graška graščakinja je tudi tu.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 14:38 Sean Sconce gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit———————➤ 𝐖­𝐰­𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐚𝐭𝐡𝐨𝐦𝐞𝟗.𝐜­𝐨­𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2024 ob 6:39 Karel K. gost

      Vse popackajo kar je le mogoče in si podredijo svoji volji in svojemu okusu in zaslužnosti za njihov obstoj, zdaj je bil na vrsti pesnik, pisatelj, zdravnik Minati, na teh prireditveh v tem gozdu ti Šiftarijaderji. Če je bil Minati zares ta pravi partizan se je boril proti okupatorju in je eden od redkih, da je ostal pri življenju, saj je malo pravih partizanov preživelo. Zagotovo ni bil dvoličen in se ni vdinjal tistemu kateri je bil v danem trenutku močnejši kot je izgleda to delal ta Šiftar katerega obujajo v tem gozdu na Petanjcih, ki je bil predhodno vnet simpatizer Madžarskemu okupatorju potem pa je plašč obrnil in so mu Romi s Pušče rešili življenje, da ga prejšnji gospodarji niso fentali. Zagotovo pa ta Šiftar ni bil partizan, niti ni vedel kaj ta besda pomeni.

      12 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 9:36 gost

        Pa ka je s tabo človek, a res moraš vse popljuvati? Ti si resno bolan. Še Minattija ne moreš pustiti pri miru. Ogabno!

        19 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 11:07 gost

        Tako fanatično zaslepljen si in bolan ti v to titoisitčno bando, da sploh vsebine napisanega ne razumeš. Minatija ta titoistična banda ne pusti pri miru in pljuva po njemu in si ga prisvaja ter si pripisuje sebi, da je ta banda zaslužna za njegove življenjske uspehe. Jaz branim Minatija, ti pa mi pripisuješ, da ga pljuvam. Ti so zasvojen s tem titoizmom kot če bi že desetletja užival kokain. Ja saj je titoizem nadomestek za kokain.

        8 17 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2024 ob 11:04 gost

      Karel K.današnjega stanja se ne da lepše opisati.

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 15:46 Karel K. gost

        123-tele enkrat že napiši nekaj smiselnega in drugačnega, ne pa da že mesece pišeš stavek z isto vsebino. Ne vem s kakšnim razlogom mene šteješ k neki SDS sekti, ko sem politično prost in samostojen, glede na slovensko dvokomponentno politično razdelitev. Vsevednih pa nas je malo, ti si svetlobna leta oddaljen od nas v negativnem smislu.

        5 13 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2024 ob 17:18 gost

      Kozic, res je, da te je Janša brcnil iz stranke, vendar si še vedno zadrt SDSovec. Vsi, ki ne razmišljajo enako kot ti, so titoisti, čebinarji, udbovci, negativci in podobno… A res misliš, da si tako pomemben, da bi se prej navedeni toliko ukvarjali s tvojim bolnim umom? Ti si nič in tudi pomeniš nič! Seveda bi rad bil pomemben, a kaj ko je pomurec edino kar imaš v svojem zavoženem življenju. Nimaš družbe, skregan si z vsemi in tudi sam s sabo. Verjamem, da je tako zelo težko živeti, a s svojim zlivanjem gnojnice po vseh, ki se ne strinjajo s tvojimi bolnimi komentarji, si si za takšno stanje čisto sam kriv. Sedaj pa me (mimogrede, rojen sem leta 1994) hitro obtoži pisanja po nareku nadrejenih udbovcev, titoistov in podobnih vzdevkov, ki jih tako rad uporabjaš. Zdaj pa grem na kolo, uživat v lepem dnevu😁🚴🌞 Pa še Pogačar je zmagal🇸🇮🇸🇮🇸🇮

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 18:24 gost

        In to v sprintu v hrib je premagal Martineza. Včeraj je zmagal v kronometru. Hočeš še kakšno šđpotno novico. Mančester Citi je premagal Fulham s 4:0, Leipzig je igral 1:1 in Šeško je dal lep gol a si gledal šprenose, jaz sem kombinirano. Ne piši neumnosti pa če si rojen 1944 qli 1994, ker nimaš logike in smisla za znanje in razmišljanje. Meni pripisuješ, da sem za enoumje, ti pa meni pripisuješ SDS enuumje. Če bi bil jaz SDS enoumje, bi bil danes član SDS. Sam naštevaš, da ne mislim enoumno ko praviš, da se mi ne dopadejočebinarji, udbovci, titoisti. Vse skupaj so titoisti, čebinarji in udbovci so le frakcije Titoistov. Torej se jaz ne strinjam samo z razmišljanjem vas titoistov. Iz komentarja je razvidno, da si se zlagal, da si rojen 1994. Pa vidiš, da se večinsko ljudje strinjajo z mojimi komewntarji, edino ko ti daš komando, da ti Pomurec dovoli, da lahko daš sam več minusov. Pa četudi si rojen 1994 pišeš po nareku udbovcev, saj si njihov umski, politični in genski potomec in drugače niti ne znaš pisati. Vsebina ti je vedno ena in ista. Jaz imam zadosti prijateljev, ti pa kot izgleda nimaš nikogar. Ti si skregam celo z življenjem in zdravim razumom. Ne piši več neumnosti in se ne kompromitiraj pred javnostjo.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 19:22 Karel K. gost

        Ne ponavljaj vsebine napisane z moje strani, Saj vem, da vse to zgoraj piše eden človek, ta fanatik pokvarjeni, ki pravi, da je rojen 1994. Bodi no malo bolj preudaren. Saj veš, da te ni težko izslediti kdo si le IP je potrebno izbrskati, če poznaš računalništvo malo več kot udarjati po tipkovnici. Zabaš me že s to svojo ihto, ko ne moreš svojim šefom poročati, da si uspel, da si me nagnal iz tega portala in da si me spreobrnil, da več ne bom pisal resnice o vas titoistih (udbovci-čebinarji). Samo me bolj podpihuješ da še bolj globlje sežem po spominu in pišem resnico o vas. Pa hitro si se vrnil s kolesarjenja. Si morda samo pogledal kolo ali pa se je sosed mimo peljal in si stekel ven da vidiš kako izgleda to čudo za tvoje znanje imenovano kolo.

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2024 ob 20:01 gost

        Evo Kozic, sedaj sem prišel s kolesarjenja in takoj pogledal tvoje bistroumne nesmisle. Zdaj pa pod tuš, pa košarka na TV, malo Evrovizije, pa šefom bom javil, da imam retardiranca Karla K. za danes dovolj.😂 Pa še to Karči: Oprosti, ampak jutri se ne bom imel časa ukvarjati s tabo. Če bo kdo pljuval po tebi, to sigurno ne bom jaz.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 1:09 Karel K. gost

        Ne predstavljaj si, da te bi pogrešal. Si podoben zmagovalcu današnje popevke Evrovizije in politični kuhinji povezani z njo. Ti se ukvarjaj najprej sam s sabo in poizkušaj priti iz brloga v katerem bdiš in ti gospodarji prinašajo hrano. Zabaven si, vendar za mene nezanimiv butniglavec, zafrustriranec, opranoglavec.........

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2024 ob 19:21 Štef gost

      Glede na navedeno bi Karel K moral biti na kakem položaja, pozna pa samo lopato

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2024 ob 22:53 Kobra gost

      Samo res karči pljuvate po titoistih to so zaj golobčki po jančeku pljuvate.bi radi meli van der layen macrona bindna ki že komaj živi?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.05.2024 ob 12:18 Lendavski nadvojvoda gost

      Moj prijatu Károly je bil nekdaj zagrizen komunist,ni uspel,nato je bil zagrizen pomladnik,spet ni uspel.Je pa Kalimero kot njegov idol Ivan,spet nič od lizanja,mater.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.05.2024 ob 17:47 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.