https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi uredili parkirišča ob otroškem igrišču

Lendava, 13.05.2024 ob 8:25  

Na podlagi glasovanja občanov Občine Lendava se je v okvir projektov uvrščenih v Participativni proračun občine Lendava za leto 2024 uvrstilo 6 projektov, med njimi je bila tudi ureditev parkirišča ob otroškem igrišču v Trimlinih v skupni vrednosti 9.985,00 evrov.


V sklopu izvedenih del se je uredila dodatna urbana oprema – klop, stojalo za kolesa in koš za smeti in asfaltiralo gramozirano parkirišče. Z ograjo zavarovano otroško igrišče v osrčju Krajevne skupnosti Trimlini je tako še eno v nizu urejenih otroških igrišč, s katerimi Občina Lendava zagotavlja varne in ustrezne igralne površine za otroke in jim tako omogočiti aktivno preživljanje prostega časa ter jih spodbuditi h gibanju in zdravemu načinu življenja.

Občina Lendava je v želji, da bi občanom omogočila soodločanje pri razporejanju dela proračunskega denarja za leto 2024 in 2025 prvič povabila občane, da sami predlagajo in izberejo tiste projekte, ki bi prispevali k izboljšanju kakovosti bivanja v posamezni soseski oziroma krajevni skupnosti.

Cilj participativnega proračuna je, da zajame takšne ideje in predloge občank in občanov, ki omogočajo izvedbo projektov širše uporabne vrednosti. Za kakovostne projekte, ki prispevajo kamenček v mozaik prijetnega bivanja, je Občina Lendava v okviru participativnega proračuna za leto 2024 namenila 53.740,63 EUR.

*Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2024 ob 9:03 gost

      Da bodo male Orbančke lahko pripelali z avtom

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2024 ob 9:10 gost

      Res me zanima komu je potrebno parkirišče če je igrišče namenjeno v veliki meri domačinom.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.05.2024 ob 9:11 gost

      Kako igrišče? Pa v Trimlinih že skoraj ni prebivalcev, kaj šele otrok??

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2024 ob 9:58 gost

      To vse se pripravlja na prihod migrantov.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.05.2024 ob 13:49 ~ gost

      To nas v Soboti in okolici Sobote ne zanima to je važno tam za tisti okraj .Turbaše hat neki .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.