https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uradno odprli novi lesnopredelovalni center

12.05.2024 ob 6:00  

V Ormožu je podjetje Žiher d.o.o. predstavilo novi lesnopredelovalni center "Žiher Les", ki predstavlja nov mejnik v razvoju podjetja in slovenske lesnopredelovalne industrije. Potekala je tudi uradna otvoritev za povabljene goste.


Zaveza k inovativnosti in trajnosti

Direktor podjetja Žiher d.o.o. Marko Žiher je v svojem nagovoru izpostavil, da "Žiher Les" postavlja nove standarde v industriji s svojo zavezo k zmanjševanju ogljičnega odtisa in spodbujanju lokalnega gospodarstva. Center bo močno prispeval k zmanjšanju transportnih razdalj, saj bodo surovine sedaj potovale precej manjše razdalje, s čimer se bo zmanjšal tudi okoljski vpliv. Prav tako je podjetje nudi kakovostno zaposlitev že preko 100 zaposlenim.

Marko Žiher je nadalje razložil, kako novi lesnopredelovalni center z uporabo napredne tehnologije, razvite v sodelovanju s podjetjem Wravor d.o.o., iz Slovenskih Konjic, prispeva k izjemni natančnosti in kakovosti pri obdelavi lesa. "Naša linija, ki jo upravljata le dva operaterja, je vrhunec tehnološke dovršenosti," je dejal Žiher. Poleg tega je podjetje s postavitvijo sončne elektrarne velikosti 200 kW naredilo pomemben korak k energetski samozadostnosti, saj pokriva potrebe po električni energiji svojih največjih porabnikov – žage in sušilnice.

Investicija v višini 6 milijonov evrov, vključno s sredstvi za sofinanciranje iz programa »Javnega razpisa za spodbujanje večje predelave lesa«, kaže na priznanje države o potencialu podjetja Žiher d.o.o. za spodbujanje večje predelave in izvoza slovenskega lesa kot končnega produkta, ne le surovin. "To je priložnost, da slovenskemu lesu damo novo dimenzijo – izvažamo izdelke, ne le hlode," je zaključil Žiher.

Podpora lokalni skupnosti

Melita Žiher, direktorica Žiher Hiš, je ponosno poudarila pomen nove linije SmartHouse za podjetje in lokalno skupnost. "S tem, ko bomo proizvajali več naših produktov lokalno, ne samo da krepimo lokalno ekonomijo, ampak tudi zmanjšujemo potrebo po uvozu," je dejala. Poudarila je tudi, da novi center omogoča hitrejšo gradnjo kakovostnih domov, kar je še posebej privlačno za tuje investitorje. Želijo si posluh lokalnih skupnosti in sodelovanje v vzgojno-izobraževalnih prostorih. 

Energetska samozadostnost

Podjetje je na območju centra postavilo tudi sončno elektrarno velikosti 200 kW, ki bo pripomogla k energetski samozadostnosti in še dodatno zmanjšala okoljski vpliv dejavnosti.

Celovite storitve za bodoče domače prostore

Tina Preac, partnerica podjetja Žiher d.o.o. in glavna arhitektka v podjetju, je poudarila zavezo podjetja k celostnemu pristopu pri gradnji: "Našim strankam nudimo podporo od začetnega svetovanja do pridobitve potrebne dokumentacije in jih vodimo skozi celoten potek gradnje do predaje hiše v roke investitorju. Skrbno načrtujemo vsak dom, pri čemer izkoristimo vsak centimeter prostora ob čemer prisluhnemo željam strank. Naše podjetje proda kar 50% hiš pritlične izvedbe."

Z otvoritvijo "Žiher Les" je podjetje Žiher d.o.o. še enkrat dokazalo, da je izjemno konkurenčno na področju lesne industrije v Sloveniji in širše. Ta korak ne samo, da krepi položaj podjetja na trgu, ampak tudi prispeva k razvoju celotne regije Ormož, ki ostaja srce dejavnosti podjetja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2024 ob 6:51 Karel K. gost

      To daje upanje, da se slovenski les-hlodovina masovno ne bo vozila v sosednjo Avstrijo Italijo in še kam in to po nizki ceni ampak bo to podjetje dodalo dodano vrednost in se bodo izvažali kvalitetni izdelki z veliko dodano vrednostjo. Prav tako bo prineslo delovna mesta.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 11:00 Lali gost

        Sam sem prodal les po bistveno višji ceni kot doma in to v sosednjo Avstrijo pa še takoj je bilo plačano prav tako je z živino

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 11:26 Karel K. gost

        Ko jim bo primanjkovalo lesa, bodo ceno že dvignili vsaj na tisto avstrijsko in bodo tudi plačali takoj ali v najkrajšem možnem času. Ko bodo prišle politične spremembe v državi, bo prišla tudi urejenost trga in proizvodnje, zato poskrbimo, da se čimprej rešimo sedanje politične elite in ustoličimo novo nepovezano s sedanjo.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 14:35 Sean Sconce gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖­𝐰­𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐚𝐭𝐡𝐨𝐦𝐞𝟗.𝐜­𝐨­𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2024 ob 8:20 123 gost

      Spet pameten Karel K, sigurno si na sociali ker se na vse teme tako na veliko razpišeš saj to vzame veliko časa

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2024 ob 11:23 gost

        Zdaj si malo skrajšal, včeraj od 13.30 do 20.01 si napisal svojo razširjeno verzijo katero lepiš že najmanj pet let in takrat si bil star 71 let. V tej razširjeni verziji populistično politikantsko propagandno in vse lažnivo meni prilepiš še to, da me je Janša vrgel iz stranke, da sem skregan z vsemu, da me nihče ne mara, da sem niko in ništa, da me nihče ne pozna, da ne bere nihče mojih komentarjev........Danes si star cca 76 let, tisto, kar si včeraj napisal, da si star 30 let, da si rojen 1994, je le ena od tvoji manipulativnih dejanj da zavajaš javnost. Ta vsebina katero že tako dolgo v isti obliki in vsebini objavljaš te je izdala, da nisi star le 30 let ampak 76. Tu sem ti dokazal, da si lažnivec, provokator inb seveda retardiranec namesto mene. Ne misli, da sem ti zadnje dni tolikokrat odgovoril zato, da sem se sekiral, da sem bil nejevoljen zaradi tvojih negativnih žaljivih zapisov na moj račun ampak sem ti hotel dokazati, da lažeš. Tako so me pač na usposabljanju za policijske veščine učili, da od človeka odkriješ največ resnice, če ga sprovociraš, da začne na dolgo in široko pisati ali govoriti. Zato tudi tistim kateri so me opozarjali, da naj ti ne nasedam, ker me provociraš sporočam, da me nisi sprovociral ampak sem to delal namensko, tudi v njihovo korist, čeprav ste ga tudi vi že neštetokrat sprovocirali in se je potem razpisal, žalil, provociral. Ko mu gospodarji ne napišejo vsebine potem vedno objaviš to vsebino o meni, kot sem zgoraj delno naštel, nisem pa naštel vbse kar spada v ta svoj lepljenec. Meni ni potrebno za napisati te daljše komentarje pol ure ali več, meni je za to dovolj nekaj minut, dve tri,k saj mi deluje strojepisje in tudi memorij, razmišljam hitro in to pomeni, da ne lažem, da mi ni potrebno razmišljati ali bo moja laž primerna, da ji bo kdo verjel, jaz pišem le resnico.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2024 ob 12:05 kilonja gost

      njihova montažna hiša stane toliko ali pa še več kot če bi kupil hišo z opeke, hišo ki je večna na pram montažni " kartonasti " hiši.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2024 ob 13:23 gost

      Hiše niso več nobene varne pred neurji ki pestijo po Sloveniji. Pa če je z opeke, lesa, kartona ali blata.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.05.2024 ob 15:11 Karel K. gost

      Če so te hiše grajene na rizično poplavnem območju niso varne iz nobenega materiala, vendar so zidane zagotovo varnejše od teh montažnih, katere so katastrofa, če pride do požara. Poplave pa so tudi katastrofalne, če vodotoki niso urejeni, kot je to pri nas v Sloveniji. To pa je poleg malomarnosti in nestrokovnosti državnih institucij kriva tudi ta pretirana, včasih nestrokovna naravovarstvenost, ko ti fanatiki preprečujejo sečnjo grmovja ob rekah in drugih vodotokih. Graditi je potrebno tam, kjer je varnost pred poplavami zagotovljena. Ne moremo gledati stanje katero se je pokazalo-dogodilo lansko leto, saj so to bile večinoma hiše, katere so se gradile v preteklosti v preteklih 75. letih tako na črno brez strokovnega nadzora in gradnje, pa četudi z gradbenim dovoljenjem.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.05.2024 ob 17:46 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.