https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Bizarno: 55-letnik zakuril v Lipovcih, kasneje pa požar pomagal gasiti

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so odkrili požigalca, ki je 19. decembra 2011 okoli 2. ure zaradi požigalskega sla zanetil požar na stanovanjski hiši v Lipovcih. Pri tem je bizarno, da je 55-letnik zanetil požar v Lipovcih, kasneje pa sodeloval pri gašenju!

 19. decembra 2011 malo po 2. uri je Operativno komunikacijski center  PU Murska Sobota sprejel prijavo o požaru na  stanovanjski hiši v Lipovcih (UE Murska Sobota).  Kljub temu, da so gasilci pogasili požar, kriminalistični tehniki ogleda kraja zaradi noči niso mogli opraviti. Naslednji dan je bil opravljen ogled pogorišča. Ker se  z ogledom kraja ni dalo ugotoviti in potrditi točnega vzroka za požar, so policisti in kriminalisti  v naslednjih dneh intenzivno zbirali obvestila o požaru.

Ugotovili so, da je požiga utemeljeno osumljen 55-letni osumljenec, ki je na zaslišanju uničujoče požigalsko delo tudi priznal. Osumljenec je po požigu ponovno prišel na kraj in tudi pomagal pri gašenju požara.  Požigalca so  zaradi požiga in zaradi povzročitve splošne nevarnosti  kazensko ovadili.

Od hiše v Lipovcih ni ostalo veliko (foto: kanal A)

Družina Rajner je zaradi tega nespametnega dejanja ostala brez strehe na glavo. Tako je v decembru potekalo več dobrodelnih prireditev, na katerih so zbirali sredstva za njih, odprt pa je tudi solidarnostni transakcijski račun, na katerega lahko prispevke nakažete še danes. Številka trasakcijskega računa odprtega pri Novi Ljubljanski banki v Murski Soboti, je SI56 0234 0025 9711 190.

    Fotogalerija