https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor v Murski Soboti podelil donacije trem lokalnim organizacijam

16.05.2024 ob 8:20  

V sredo, 15. maja, je Elektro Maribor v Murski Soboti podelil donacije trem lokalnim humanitarnim organizacijam. To je prva v nizu donacij, ki jih družba že 13 let podeljuje na svojem oskrbnem območju. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami v Elektru Maribor pomagajo najbolj ranljivim posameznikom in družinam.


Prve donacije letošnjega cikla pomoči so namenili Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Murska Sobota, Škofijski Karitas Murska Sobota in Podpornici, Evangeličanski humanitarni organizaciji.

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »Elektro Maribor je močno vpet v lokalno okolje. S skrbnostjo se trudimo izvajati zanesljivo oskrbo z električno energijo. S povezanimi prizadevanji na lokalnem območju, kjer zaposleni živimo in delamo, pa lahko dosegamo še več, pomagamo še bolj in izkazujemo tudi svojo odgovornost do družbe. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce.«

Po besedah Aleksandre Rituper Rodež, sekretarke Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, bodo donacijo namenili tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, predvsem za kritje najnujnejših stroškov, za plačilo položnic in nakup šolskih potrebščin.

Škofijska Karitas Murska Sobota bo, kot je povedal Jožef Kociper, generalni tajnik,donacijo namenila projektu ljudske kuhinje, kjer dnevno zagotovijo več kot 70 obrokov, materinskemu domu in za pomoč družinam, pa tudi nekaterim drugim programom, ki jih izvajajo.

Donacijo pa je Elektro Maribor namenil tudi socialnemu programu Evangeličanske humanitarne organizacije Podpornica. Njihov predstavnik Jože Rituper je povedal, da program Pomoč v stiski, v katerem nudijo materialno, finančno in svetovalno pomoč družinam in posameznikom, izvajajo že 26 let. S tem se trudijo pomagati uporabnikom pri zmanjševanju njihove socialne ogroženosti in družbene izključenosti. V okviru programa nudijo tudi enkratno finančno pomoč ob elementarnih in drugih nesrečah, pri ponovni zagotovitvi nujnih življenjskih potrebščin, ki so jih pri tem izgubili.

Foto: Elektro Maribor, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2024 ob 9:56 delavec gost

      jaja oni talajo donacije mi pa plačuvlemo .....pa regres tude majo mali.... srmacke

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2024 ob 10:02 Štefan gost

      To je dobra gesta Elektra MB oz. enote MS, kar bi lahko počele tudi druge družbe, ki poslujejo z dobički. Sicer pa električna energija z normalno oz. racionalno porabo tako ni predraga. Samo poglejte kakšni visokocenovni avtomobili se vozijo naokrog in druga široka potrošnja (gostilne, trgovine ipd...).

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2024 ob 10:30 Štefan gost

      To je dobra gesta Elektra MB Oz. PE MS, kar bi lahko počele tudi druge družbe, ki poslujejo z dobičkom. Če elektriko normalno trošimo pa je napram ostalim storitvam itak poceni...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2024 ob 11:46 OKRADEN gost

      ELEKTRO MARIBOR OE M. SOBOTA lahko donira z denarjem ogoljufanih prebivalcev s te strani Mure. Tudi sam sem med njimi. Pred petimi leti sem z njimi sklenil 2 pogodbi o prodaji zemljišča in služnosti kopanja in podiranja ograje, ter postavitvi nadomestne. Do danes ni prišlo do plačila ene čeprav so lastništvo zemlje /parcele/ že zemljiško knjižno uredili na svoje ime. Predsednica uprave v MB pa novinarjem odgovarja, da nisem podpisal pogodbe. NOTARSKO overjeno se je vse predalo na enoto v MS. Kazenske ovadbe za nekatere na prvi sliki so v teku! Torej smejoče vodstvo OE M: Sobota. G.K..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 12:26 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        OKRADEN si si pa san preci krijf zahtevov bi plačilo vnaprej pa je, zdaj pa maš probleme.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2024 ob 12:28 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2024 ob 15:18 Jože115 gost

      To so donerali naš denar ka elektrka telko dražja nej pa svojega

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.