https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih potekalo srečanje poustvarjalcev ljudskega izročila

27.05.2024 ob 15:45  

OI JSKD Ljutomer je v križevskem domu kulture organizirala območno srečanje poustvarjalcev ljudskega izročila Napev odsev.

V ocenjevalnem delu se je predstavilo pet skupin: Glasbeni sestav Leščeček iz KD Slavko Osterc Veržej (vodja David Lukner), Kajerof duet KD Kajer Bučečovci (vodja Helena Osterc), Vokalna skupina Leščeček KD Slavko Osterc Veržej (vodja Mateja Žalik Rus), Pevke ljudskih pesmi pri folklorni skupini Kajer KD Kajer Bučečovci (vodja Helena Osterc) in Beročka Zavoda Herbija Prlekija Ljutomer (Marinka Prelog in Selma Franov).

Prireditev sta povezovali mladi napovedovalki iz Bučečovcev, Eva in Špela Šormaz, strokovno pa je srečanje ocenjeval Matej Jevnišek. Za popestritev programa je poskrbel ljudski godec Tadej Murkovič, za nagovore pa podžupan Občine Križevci, Danijel Lesničar in predsednica sveta OI JSKD Ljutomer, Silva Duh. Strokovni spremljevalec je organizacijo prireditve zelo pohvalil in poudaril visoko kvalitetno raven vseh izvajalcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Občina Križevci 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2024 ob 20:01 Ethel Stratton gost

      Uporabljam spletno poslovno priložnost, za katero sem slišal, in zaslužil sem tako velik denar.Asd je uporabniku prijazen in tako sem vesel, da sem izvedel zanj. Evo, kaj počnem. Za več podrobnosti obiščite————————___𝐖­𝐰𝐰.𝐞­𝐚𝐫­𝐧𝟓­𝟒.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.