https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kenijec in Kenijka zmagovalca Maratona treh src

Radenci, 18.05.2024 ob 18:00  

Zlati odličji Maratona treh src v Radencih sta prejela Kenijec Nidiwa Chepkurui Sakong in Kenijka Sheila Chebet, naslov državnega prvaka na 21 km pa sta osvojila Kobe Primož in Anja Fink. 

Več kot 7.000 aktivnih udeležencev

42. Maraton treh src je po štirih letih obudil tradicijo čezmejnega teka in s povsem prenovljeno traso ponovno povezal obmejne slovenske in avstrijske občine.

»Odzivi letošnjih udeležencev so fenomenalni. To je tudi cilj, za katerega si organizatorji prizadevamo. Še posebej smo veseli, da so se letos dodatno okrepile prijave tekačev, ki jih je več približno za petino, med njimi pa opažamo tudi vse več mlajših tekačev, kar je za ohranjanje naše tradicije zagotovo spodbudno,« je vtise strnil Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora 42. Maratona treh src.

»V pripravo prireditve smo ponovno vložili svoj maksimum – pa ne samo organizacijski odbor, temveč tudi celotna lokalna skupnost in več kot 900 prostovoljcev – na obeh straneh meja. Mi vsi smo srce maratona in na to smo lahko ponosni,« še dodaja Pintarič.

Ker je letos maraton ponovno prečkal mejo, se je maratona udeležil tudi župan Občine Bad Radkersburg, Karl Lautner: »Vzdušje tukaj je neverjetno, enostavno izjemno. Ponosen sem, da smo lahko zopet del tako velikega športnega dogodka in da lahko sodelujemo – tako z našimi sosedi, Občino Gornjo Radgona kot z organizatorskim odborom maratona.

Na maratonu tudi znani obrazi

Tudi letos se je maratona udeležil nekdanji predsednik Borut Pahor, številni znani Slovenci, med drugi Tim Marovt ter smučarji skakalci (Katra Komar, Žiga Jelar, Ema Klinec, Lovro Kos, Jernej Damjan) pa tudi Cvetka in Ante Bilobrk, ki sta s tekom na 5 kilometrov obeležila zlato poroko.

Svoj 129. maraton v svojem življenju pa je pretekel Uroš Kralj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2024 ob 19:34 Lendavski nadvojvoda gost

      Prav,dati jima nagrade in "ausvajs".Prehitimo azil .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2024 ob 22:58 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2024 ob 19:37 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2024 ob 22:11 Kobra gost

      Čestitam čaka vama čast.tam ni tesel bednih audio bmw- je,...tam peš v teku iz vasi v vas z mesta v mesto zato pa tudi rezultat tak.pa ne samo v Radencih eni drugi bojo tudi zmagali na OI.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2024 ob 22:43 pomurje gost

      Kilava organizacija glede obveščanja oz. informiranja o zaporah cest.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.05.2024 ob 22:47 gost

      Ge so slike Kenijcev ? Ba sa ma

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.