https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Več kot 200 mladih raziskovalcev na Gimnaziji Murska Sobota

Murska Sobota, 20.05.2024 ob 12:24  

Na Gimnaziji Murska Sobota danes poteka že 58. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Na svečani prireditvi so mlade raziskovalce in njihove mentorje nagovorili ravnatelj gimnazije Roman Činč, dr. Mitja Slavinec, ter mag. Branka Hrast Debeljak. 


Na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota poteka zaključni del državnega srečanja, na katerem bodo mladi raziskovalci predstavili in zagovarjali svoje naloge. Najprej je mlade raziskovalce in njihove mentorje nagovoril in pozdravil ravnatelj gimnazije, Roman Činč, dijaki pa so pripravili glasbeni program. 

Doktor Mitja Slavinec je izrekel zahvalo mentorjem, ki poskrbijo za mlade, ki potrebujejo in želijo nekaj več. Mladim raziskovalcem pa je namenil naslednje besede: »Znanje, znanost, raziskovanje so gonilo mnenja, napredka. Dragi mladi raziskovalci, želim vam, da bi vam to, kar ste se naučili v času pripravljanja raziskovalnih nalog, trajno koristilo in da bi ta način razmišljanja vzeli kot svoj način življenja. Na tak način boste v življenju zmeraj vedeli poiskati tisto rešitev, nadgradnjo, ki vam bo življenje olajšala. Srečni boste, ko boste počeli to, kar radi počnete.«.

Magistra Branka Hrast Debeljak je med drugim povedala: »Dosežki znanosti omogočajo to, česar si nekoč niti predstavljati nismo mogli. Seveda je osnova za vse to znanje. Znanje je tisto, kar je treba prenašati iz roda v rod. Če nam je pred dobrimi 300 leti cesarica Marija Terezija zaukazala obvezno šolo, je danes izziv šolstva prav gotovo drugačen.«.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2024 ob 14:03 Poznati zgodovinu gost

      youtu.be/KrNXIU2rP7o regionalobala.si/novica/kraj-z-nenavadnim-imenom-krvavi-potok-so-za-to-zasluzni-napoleonovi-vojaki-ali-uskoki-video

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.05.2024 ob 15:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2024 ob 6:12 Proti radikalizaciji gost

        youtu.be/Fv3TNmsIKiQ zurnal24.si/slovenija/v-evropskem-parlamentu-oster-obrat-na-desno-kaksne-bodo-posledice-

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2024 ob 1:59 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.