https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi potekal mednarodni muzejski dan

24.05.2024 ob 8:15  

Od leta 1977, 18. maja zaznamujemo mednarodni dan muzejev, ob katerem je vstop v muzejske ustanove brezplačen. Številne muzejske in galerijske ustanove ta dan za obiskovalce pripravljajo različne dogodke, hkrati pa vabijo k ogledu stalnih razstav in občasnih razstav.

 

Tudi v Lendavi je osrednja ustanova, ki skrbi za dediščino kraja, Galerija Muzej Lendava pripravila bogat in pester program. V Muzeju meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva se je v zgodnjih dopoldanskih urah odvijala otroška likovna delavnica Slikanja na dežnike, ki se vsebinsko navezuje na 120. obletnico lendavske dežnikarne, o kateri je dr. Lendvai Kepe Zoltan pripravil priložnostno razstavo.

"Lendava se ozira na bogato, več kot 830 let staro preteklost, v kateri smo bili v marsičem prvi in najboljši na najrazličnejših področjih od tiska, športa kot tudi gospodarstva. Tudi na področju dežnikarstva smo v tem delu Evrope orali ledino in lendavske dežnike, senčnike ter pletilske izdelke so poznali po vseh Evropi oziroma tudi drugod. Veseli, me, da ste v današnje praznovanje vključili tudi najmlajše, ki jih moramo vzgajati v spoštovanju dosežkov naših prednikov in jim hkrati pokazati, da smo tudi tukaj in danes sposobni v Lendavi ustvarjati kakovostne in uspešne zgodbe," je povedal župan Občine Lendava Janez Magyjar ob odprtju razstave.  

Mednarodni muzejski dan je zaključil izjemen koncert v Sinagogi, kjer sta se na Koncertu arij in samospevov predstavila Lendavčanka Pia Novak Baysal. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: občina Lendava (Duško Abramušić)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2024 ob 17:19 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.