https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dolgi vasi otvorili na novo urejeno cesto

Dolga vas, 23.05.2024 ob 8:20  

V romskem naselju v Dolgi vasi so slavnostno otvorili rekonstruirano, na novo urejeno cesto, ki predstavlja pomemben korak k izboljšanju življenjskih pogojev in varnosti v romskem naselju, obenem pa prispeva k dolgoročnemu razvoju in urejenosti občine Lendava.


Župan Občine Lendava Janez Magyar je izpostavil pomen nove infrastrukture za celotno občino. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri projektu, ter posebej poudaril sodelovanje z romsko skupnostjo, ki je bilo ključnega pomena za uspešno izvedbo projekta. Poudaril je, da nova cesta ne izboljšuje le funkcionalnosti in estetike naselja, temveč tudi povečuje varnost za vse prebivalce in prispeva k trajnostnemu razvoju občine.

Predstavnica romske skupnosti v občinskem svetu Občine Lendava Nataša Horvat je ob otvoritvi izrazila veselje ob gledanju pozitivnih sprememb v romski skupnosti in v naselju. Spomnila je na razvoj naselja, od skromnih začetkov v letu 1961 do današnje sodobne in varne infrastrukture. Izpostavila je pomen večjega sožitja in vključenosti romske skupnosti v širšo družbo ter izrazila ponos nad zmanjševanjem predsodkov in stereotipov o Romih: »Naše sobivanje ni samo strpno, ampak tudi uspešno in je lahko zgled marsikateri drugi občini z romskim prebivalstvom, pa ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše.«

V.d. direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti Rok Petje, je pohvalil prizadevanja in aktivnosti Občine Lendava v romski skupnosti in v romskem naselju. Poudaril je, da je razvoj romske infrastrukture ključnega pomena za napredek in boljšo kakovost življenja romske skupnosti, ob tem pa izpostavil lokalno prebivalstvo občine, ki sprejema romsko skupnost in želi vlagati v njen razvoj.

Otvoritveni dogodek so s plesom na romsko pesem "Mamaliga branzali" obogatili otroci dolgovaške enote Vrtca Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...


Foto: občina Lendava (Duško Abramušić) 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2024 ob 8:34 Karel K. gost

      To besedo "OTVORITI" zasledimo vsepovsod, kej kaj novega dajo v promet ali uporabo. Naši južni sosedje rečejo "Otvori prozor". A ne zveni bolj slovensko "So odprli novo urejeno cesto", torej se naj uporabi beseda "ODPRETI-ODPRLI". Sproščen je namreč prehod nekam, odpreš vrata, da lahko greš v hišo, odpreš cesto, da lahko zapelješ po njej.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2024 ob 9:00 jao gost

      bre pisas kao govori

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2024 ob 9:03 kilonja gost

      Viš, ovi malo zaplešejo pa že dobijo cesto, malo zaplešejo pa jim legalizirajo naselja, malo robantijo pa si policija ne upa v njihova naselja, deca hodijo naokoli s čiki, ne dokončajo osnovne šole ki je obvezna pa socialne službe ni niti blizu itd...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2024 ob 9:20 jao gost

      nekaj ne vala tu gor, za pol vure objavi komentar

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2024 ob 10:52 meglaš gost

      Rudaša ,Muca in Baloha zagovornika pa so nej zvali na otvoritev .Čűdno

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.