https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podražitve pri oskrbi s pitno vodo

24.05.2024 ob 11:30  

Mestni svetniki so na včerajšnji seji odločali o številnih temah. Med drugim tudi o podražitvah pri oskrbi s pitno vodo, o zadolžitvi javnega zavoda RIS dvorec Rakičan, o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2023 in o zadolžitvi javnega podjetja Komunala d.o.o. 


Na 12. redni seji soboškega mestnega sveta so svetniki odločali tudi o turističnih taksah, podražitvah zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov in pomoči na domu.

Zvišanje turistične takse na 2,50 evra, podražitev oskrbe s pitno vodo v povprečju za 2,82 evra na mesec, podražitve odvoza odpadkov za 1,32 evra na mesec in podražitev cen pomoči na domu. Pomoč na domu v soboški občini zagotavlja Dom starejših Rakičan, ki bo po novem zaračunaval 0,79 evra več na uro med delovniki in ob sobotah ter 0,73 evra več na uro ob nedeljah in praznikih.

Ob povprečni porabi deset kubičnih metrov pitne vode na mesec bo mesečna položnica gospodinjstva dražja za 2,82 evra z davkom na dodano vrednost oziroma na letni ravni za 33,84 evra.

Svetnik stranke Gibanje Svoboda, Mitja Horvat je povedal  da se vodne izgube gibljejo čez milijon kubičnih metrov in da je povprečna plača zaposlenega za več kot 400 evrov višja od panožne. Svetniku je odgovoril direktor Javnega podjetja Vodovod sistema B, Boštjan Zver: »Vsi zaposleni v javnem podjetju so visoko izobraženi, iz tega razloga je povprečna plača toliko višja.«

Podražitve pri zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov 

Predlagana cena za storitev zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov znaša 0,16590 evra na kilogram brez davka na dodano vrednost, predlagana cena zbiranja bioloških odpadkov pa 0,17003 evra na kilogram brez davka na dodano vrednost.

Svetniki so podražitve pri zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov sprejeli z 12 glasovi za in šestimi proti, pet svetnikov se je glasovanja vzdržalo.

Soboški mestni svetniki so na seji odločali tudi o možnosti dodatnega zadolževanja javnega zavoda Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. Direktorica javnega zavoda Tatjana Buzeti, je na seji povedala, da je zadolževanje zanje trenutno življenjskega pomena

»Če gledamo v zadnjem šestmesečnem obdobju, primerljivo z obdobjem v lanskem letu, je masa plača lansko obdobje znašala 314 tisoč evrov, letos pa je to znašalo 214 tisoč evrov. Projektov več ne morem plačevati iz tržnih dejavnosti, saj moram plačevati dolgove do dobaviteljev. Ne vem, kako je nastal minus 800 tisoč, ampak je nastal, trenutna ekipa tega sama ne more sanirati. Rada bi, da se zavedate, da je model, ki je bil zastavljen, dober, ampak je bil zlorabljen,« je povedala.

»Pred nami so neke odločitve, ki niso enostavne, saj je ta denar od vseh prebivalcev občine. Mislim, da ekipa, ki je sedaj v javnem zavodu, rabi pomoč,« je iz svetniške skupine Gibanje Svoboda povedal Mitja Horvat.

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je dejal, da je težko komu oporekati, je pa dejstvo, da bo sanacija ali reševanje javnega zavoda drago za občino, v katero koli smer bodo šli. Prav tako je predlagal, da odločanje preložijo na naslednjo sejo, da se v naslednjem tednu pokliče pripravljavec finančnega poročila, da poda dodatne odgovore, o navedeni točki pa bodo odločali na korespondenčni seji. Svetniki so predlog soglasno sprejeli, o usodi javnega zavoda bodo odločali na naslednji seji.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2024 ob 11:54 gost

      800 tisoč eur minusa in nekdo pove,ne vem kako je nastal,je pa nastal,pa dobro , kaj so ta dolg napravili Marsovci ali kaj je to za zajebancije.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2024 ob 17:18 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.05.2024 ob 12:01 gost gost

      ZDAJ VSI POKRIVAMO ZGUBO GRAD RAKIČAN ŠTO SE HODO TA MASTIT PA SLIKAT NAJLEPŠE POLOŽNICE DVIGNIT MURA PA TEČE DOL VODE NA PRETEK CENA PA GOR LAŽETE KOMUNALCEM STE DVIGNILI PLAČE NEJ

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.05.2024 ob 3:05 Kaj pa gradovi, vodotoki, vodovodi, gost

        javna infrastruktura... Ni grajeno po EU standardu https://www.zurnal24.si/pod-streho/gradimo-obnavljamo/inspektorji-v-akciji-preverjajo-gradbena-in-uporabna-dovoljenja-424226

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2024 ob 12:09 gost

      Obstajajo imena in priimki,tudi nadzorni svet ni opravil svojega dela,glede na sestavo se niti ne čudim,sejninam se verjetno niso odpovedali,glejte vse to predati pristojnim organom pa naj se sprocesuira.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2024 ob 12:20 gost

      Zver je povedo, ka so vsi zaposleni visoko izobraženi, pozabo pa je povedati ka jih je več kak polovica viška

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2024 ob 12:35 Karel K. gost

      Pregovor pravi, da papir vse prenese, tudi kar se ti8če tistih za diplome pisati. Znanje je pomembno ne pa papir. Kako to, da niso zatrdili, da so vsi z veliko količino znanja. Še vedno je v Murski Soboti inb v celi Sloveniji veljaven sistem iz bivšega titoističnega sistema, ko so ljudje plačani na temelju diplom, ne pa znanja in storilnostiČe bi bili potem bi ne bilo izgube in bi bili toliko moralno in etično odgovorni ter bi rekli z imenom in priimkom, kdo je naredil izgube

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2024 ob 12:38 Karel K. gost

      Vse se draži, Golobovi plesalci pa tukijo, da inflacije ni in da se vse ceni. Seveda so za dva tedna volitve. Potem pa nas niti mati narava ne bo več varovala, kako bodo potem še cene podkočili, celo tedaj, če Golobovi plesalci te volitve in referendume izgubijo.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2024 ob 12:57 123 gost

        Ti budalo cerkveno če je zdaj Golob kriv za dvig cene saj on ne vodi komunale, za primerjavo v Beltincih je bila birma cerkev odsvetuje darila birmancem zase pa določa znesek in kdo je lopov,,,rkc in SDS sekta,,,

        23 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.05.2024 ob 12:47 Karel K. gost

      Spet ta dvorec v Rakičanu, ki je kot izgleda vbreča brez dna. Na enem drugem mestu sva jaz in še eden napisala dva komentarja in ko je ta drugi pritrdil meni, da bodo zdaj zagotovo prevzeli vodenje dvorca konji, kateri bodo tam paradirali za ta konev tedna, so zbrisali oba komentarja in prekinili komentiranje. A je bogokletno povedati resnico tudi s strani. Kaj pa počne ta visokoizobraženi in dobroplačani kader, da se lahko v tem dsvorcu dogajajo vse te korupcijske in še kakšne svinjarije. Vse to pa naj plačajo občani občine Murska Sobota in vsi državljani, saj bodo voditelji občine spet prosili pomoč od države za saniranje svojega nevestnega, nestrokovnega dela, kljub temu da so vsi visoko izobraženi. Ne vem kako se ne sramujejo povedati, da so visoko izobraženi, vse pa tone, finančno in gospodarsko poslovanje, korupcije se baje širi in množi, voda se izgublja, kot je povedal eden o svetnikov. Če odteka iz sistema ali pa jo kdo krade, torej na črno po črnih kanalih porablja. Torej visokoizobraženost nič ne pomaga, če se ne zna popraviti vodovodni sistem ali se ne odkrijejo lopovi te vode.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.05.2024 ob 13:34 gost

      Koliko te Panvita , zdaj HR plačuje za vodo,ka to cele njive namakajo skoraj celo leto,tak samo vprašam.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.05.2024 ob 14:11 Förtoj gost

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.05.2024 ob 14:29 Geza gost

      Vsake toliko časa pogledam ta portal in sem opazil da,,Karel K ogromno ve,,me pa zanima če ta človek sploh kaj dela, upam si trditi da je brezdelnež poleg tega pa ima pripombe na vsako stvar ki se omenja in opazil sem da na vsak naslov daje iste komentarje,,,ala Grims in Hojs,,,pa še nekaj napiši

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.05.2024 ob 15:39 pivec gost

      Ker je Podražitve pri oskrbi s pitno vodo jo bomo zamenjali z rdečko.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.05.2024 ob 17:59 gost

      ka se tu komentarji slučajno brišejo??

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.05.2024 ob 18:53 gost

      Vse te podražitve se vlečejo iz časa vele pizdeka komunističnega. Kajti ta ves dog je nakopala vlada janeza Janše ko so delili za časa kovid bonbončke ljudem keri so doma sedeli. Kajti vse so zaprli nezakonito sami so pa hodili po rakicanskem gradu po ljutomerskij goricaj v gostilni taverna ljutomerska klet lendavski vinariom itd. Zdaj so pa prišli računi za te pokušnje jedače in pijače. Plača pa glupi narod kot mu hlapci in vele vodija pravijo v stranki SDS.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.05.2024 ob 19:22 gost

      Ja gospod Karel, zbrisali so najina komentarja, zakaj? Nič ni bilo slabega napisanega, samo resnica, resnica pa boli, najbolj pa tiste, ki niso ustavili pravočasno to barabijo v dvorcu, čeprav so vedeli za vse, zdaj bo pa Janša kriv pa cerkveni pa bog ne daj ,da napišeš naj pristojni raziščejo pri prejšnjih vodilnih, ne ,da bomo zdaj vsi plačevali za barabije, tisti ,ki so pa imeli malho zraven pa nimajo ne imena ne priimka?

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.05.2024 ob 19:44 Pišta gost

        Niso zbrisali vajinih komentarjev, ker so to komentarji ene in iste osebe - vseznalca Karla Vsevednega Najpametnejšega Brezmadežnega!

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.05.2024 ob 20:08 Kobra gost

      Če se dobro spomnim je g.kučan po osamosvojitvi povedal voda zrak svoboda vse to se je spremenilo v velike posle,hja zrak nemrejo kasirati svoboda je že davno minila z raznimi zakonodajni voda pa je velki biznis.mi po porabljeni vodi plačujemo kanalščino tudi za tiste kubike vode ka se porabi za vrt pa pranje avta......kučan,ponovi te besede

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.05.2024 ob 20:27 gost

      Ni to ena in ista oseba, sva dva in ni lepo, če briše nekdo komentarje.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.