https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ubrano petje v stari cerkvi v Turnišču

26.05.2024 ob 8:00  

Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava je v sodelovanju s Kulturnim društvom Štefan Raj Turnišče in župnijo Turnišče v stari cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču pripravila območno revijo odraslih pevskih zasedb. 


Stara turniška cerkev je bila kot nalašč primerna za petje pesmi, kajti gre za zgodovinsko kulturno arhitekturno cerkev, ki je stara in poslikana s freskami že več kot 700 let.  Sam program revije je bil zelo širok in raznolik saj so pevci in pevke zapeli predvsem slovenske in prekmurske pesmi. 

V čudovitem ambientu v stari turniški cerkvi so vse zbrane nastopajoče in obiskovalce popeljali skozi čarobnost in globino svoje glasbe mešani pevski zbor Nimam časa Društva upokojencev Lendava (zborovodja Matej Pucko), mešani pevski zbor Andreja Maroša Društva upokojencev Beltinci (zborovodja Matjaž Horvat), moški vokalni kvintet Aeternum (zborovodja Andrej Tibaut), mala vokalna skupina Lindua (zborovodja Jože Gerenčer) in komorni pevski zbor Vita Lendava (zborovodja Danijel Berden). 

Vse zbore je po strokovni plati ocenjevala strokovna spremljevalka Tadeja Vulc. Skupaj je bilo zapetih 14 pesmi.  Ob koncu so vsi v en glas zapeli skupno pesem »Tam, kjer sem doma«. Program je vodila in povezovala Sergeja Kavaš. Pevci in pevke so s svojimi čudovitimi nastopi polepšali večer. 

Vsem nastopajočim posebno še zborovodjem se je v imenu Javnega sklada za kulturne dejavnosti - območna izpostava Lendava zahvalila vodja Rozina Nemec, ki jim je podelila priznanja in cvet. Območno revijo so podprli in omogočili občina Črenšovci, občina Turnišče, občina Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Jože Žerdin 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2024 ob 11:11 obnovljivi vir gost

      Žalostno , vendar resnično !!! prepevali so sami sebi ! Današnji ćlovek nima posluha za zborovsko petje ali ga je sram svoje identitete !? Dokazano na nastopih zborov ! Vam pevci pa hvala za trud ki ga vlagate v delo in obstoj petja !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2024 ob 15:20 Zapret crkven zlotvor gost

        https://youtu.be/BEUdrmi4Agc https://youtu.be/AjH2vdIw934 https://youtu.be/fbLhhudFkmk Naivni pevci ne vedo da se in so se u Crkvi dogajali hudi zlotvor in zlorabe. Pod vsaku crkvi ima "massengrab"

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2024 ob 11:13 gost

      Dobr ka su Nej uspevale tiste debele varaške klivkašice.te bi verjetno vsi odbejžali. Ge San je enkrat poslušal pa San 3 dni bil na wc brezprestanka.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2024 ob 11:19 gost

      Če bi ta dogodek bil v drugi občini bi prostor bil premali. V tornišči pa je koltura na zadnjem mestu ali bolje je sploh ni. Vse to pa pove o vodiji te občine.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.05.2024 ob 13:39 ........... gost

      v torniščaj nega ama baš ništa, nula od nule , le zavist, hamičija in škodenje drug drugemu. Sicer pa to traja že 25 let, ko so na površje vstopili tisti, ki nikdar niso v občini nič pomenili, gre le za lasten interes in samopromocijo. Samo zase uspevajo skupine kot so gasilci, debele pojoče babnice in penzioneri, vsi skupaj pa za totalno nulo. Tak pač je, da o nekem ekonomsko gospodarstvenem razviju sploh ne govorimo. Uspeva nekaj kmetov švercerjev s koruzo in pšnico in to je to. Ni čudno, da je občina na zadnjem in 107 mestu v Sloveniji. Če se pogleda recimo le situacija BELTINCEV in Turnišča pred 40 leti, je danes beltincem v prid 100%. Da ne govorimo o občinah DOBROVNIK, POLANA. ČRENŠOVCI,LENDAVA IN MORAVSKE TOPLCE, ki mejijo na turniško, ti pa jo prehitevajo po desni strani z elekronasko brzino. Edino če projekt avtomobili na rajskem ozemlju pred cinturum Nedelica to preprečijo. Kot je razvidno, baje že stojijo stene nove tovarne.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.05.2024 ob 13:41 popravljam gost

      na zadnjem in 207 mestu v SLOVENIJI (V DVEH KATEGORIJAH, razvoj, plače)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.05.2024 ob 15:39 gost

      To si se pa zmotil. Občinski hlapci in župan so po plačaj na vrhu lestvice veličastnih šerifof.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.05.2024 ob 15:42 gost

      Tu kar v tornišcaj dese delaio bolj zmogljiv in napreden avtek električni kot je tisti Tesla.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.05.2024 ob 16:55 Ka so,… gost

      Ka do se mogli podpijsati????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.05.2024 ob 16:18 gost

      Akustični ambient, ni pa prostora za 👁👂👁👂👁👂

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.