https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Centru kulturne dediščine v Odrancih je bilo zabavno

02.06.2024 ob 9:55  

Letošnja tema izvedbe projekta Skriti kotički mojega kraja, je bila »Kak je inda fajn bilo«. Gostujoče šole so povabili v Center kulturne dediščine v Odrancih in jih ponovno presenetili s sladkim pecivom, ki so jih spekle šolske Uneskovke Inja, Lina, Tara in Zoja.


Tako njihova začetna pogostitev postaja že kar tradicionalna in predstavlja lep uvod v začetek dneva, v katerem se je vrstilo kar nekaj dejavnosti. Najprej jih je nagovorila in pozdravila občinska predstavnica Elizabeta Grabnar, ki je posebej izpostavila pomen Centra kulturne dediščine. Nato so se predstavile vse gostujoče šole, nakar je sledila dejavnost »Lüpanje tikvinuga semena«, pri čemer sta se jim pridružili članici Društva žena, Barbara Cigan in Brigita Zver ter gostje iz Dnevnega centra iz Odranec.

Vzdušje ob tem opravilu je bilo čudovito, saj so se pele ljudske pesmi, tako kot se je to počelo nekoč. Učenci so bili zelo pridni in so z veseljem »zlüpali« vso seme, ki so ga imeli na razpolago. Sledila je dejavnost »Špilanje indajšnjih iger«: »Škarje brüsimo; Date škarje brüsiti; Vajačka; Idemo se skrivat; En kovač; Pikapolnca; Kraljica, koliko je ura; Jaz pa grem na zeleno travco; Rdeča, bela lilija; Ob bistrem potoku je mlin«. Pri teh igrah so se učencem pridružili še šolski folkloristi in učenci 3. razreda, ki so ob tej priložnosti opravili še zaključek projekta »Lüplemo tikvino seme« in se pridružili slavnostnemu kosilu z ostalimi sodelujočimi učenci.

V krajšem kulturnem programu so zapeli in zaplesali šolski folkloristi, Števek in Treza s svojimi prigodami ter učenka Veronika, ki je predstavila projekt »Lüplemo tikvino seme.«

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: FB Osnovna šola Odranci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2024 ob 11:29 domačijn gost

      LEPO ! Samo Števek pa Trezika sta zdaj že starejšiva pa malo gluhiva

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.