https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendava obogatena z novim igralom za inkluzivno igro

Lendava, 29.05.2024 ob 9:15  

V torek, 28. maja 2024, je v stanovanjski soseski Tomšičeve ulice v Lendavi potekal zaključni dogodek projekta »No Boundaries«, v okviru katerega so slavnostno otvorili igralo, prilagojeno za otroke s posebnimi potrebami.

»No Boundaries« je mednarodni Erasmus + SPORT projekt, ki se izvaja z namenom spodbujanja in povečevanja udeležbe invalidov v športnih aktivnostih, okrepitve veščin prostovoljcev, članov športnih klubov in društev civilne družbe za delo z invalidi na področju športa. 

K projektu je pristopila tudi Občina Lendava, ki je projekt zaokrožila z zaključnim dogodkom »Športni dan brez meja«, na katerem so otvorili leseno otroško igralo – vlak za motoriko, didaktiko in glasbo, ki ponuja možnost za gibanje, razvoj in zabavo vseh otrok, še posebej pa osebam z invalidnostjo. Igralo je bilo v sklopu projekta financirano iz sredstev Evropske unije, pri čemer je skupna vrednost postavitve didaktičnega igrala v Tomšičevi ulici znašala 16.000,00 evra.

Novo pridobitev so slavnostno otvorili župan Občine Lendava Janez Magyar, vodja projekta »No Boundaries« Tjaša Horvat, ravnateljica Dvojezične osnovne šole II Lendava Tjaša Kurnik in vodja lendavske enote Varstveno delovnega centra Lilijana Novak.

Igralo so prvi preizkusili učenci Dvojezične osnovne šole II, varovanci Varstveno delovnega centra, otroci Vrtca Lendava in učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava, ki so se v okviru dogajanja preizkusili še v različnih športnih panogah.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Duško Benin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.