https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Minister izpostavlja pomen geotermalne energije

31.05.2024 ob 14:59  

Minister za okolje, podnebje in energijo, Bojan Kumer je danes obiskal Krajinski park Goričko, proizvodnjo paradižnika Lušt, novopostavljene sončne elektrarne na kmetijskih poslopjih ter sistem daljinskega ogrevanja v Lendavi. 

»Namen obiska je vsekakor, da obiščem in se v živo prepričam z dobrimi praksami,« je v Renkovcih v izjavi za medije povedal minister in dodal, da ob tem tudi vidi, kje lahko trajnostno naravnanim podjetjem država še bolj aktivno oziroma proaktivno pomaga. 

Minister se je sam prepričal v to, da je podjetje Lušt, v vseh svojih načinih poslovanja trajnostno orientirano. To je za ministrstvo pomembno saj podpirajo okoljsko čiste projekte in energetsko varčne projekte. »Spoznal sem tudi, da ponujajo še nadaljnjo pomoč, država v smeri nadaljnjega izkoriščanja okoljsko čistih virov. Tukaj vemo, da je zelo velik potencial geotermalne energije.«

Cilj je popolnoma odpraviti fosilne vire, ki so prvič dragi, nezanesljivi, predvsem pa vse denar gre v tujino. Slovenija je vseeno bogata z naravnimi obnovljivimi viri energije. 

Prvič je obiskal tudi Krajinski park Goričko. »Prvič sem ga imel možnost spoznat. Gre za naravni lepotec. Tudi tam se soočajo z podobnimi izzivi. V smislu energetske samooksrbe, samozadostnosti, ravno tako morajo izkoriščati fosilne vire, v tem primeru plin. Tako, da moramo tudi na našem ministrstvu poskrbeti ne samo za velike projekte, ampak za večje število manjših projektov.«

V nadalje bo minister obiskal še Lendavo, kjer si bo ogledal daljinsko ogrevanje, ki je tudi primer dobre prakse izkoriščanja drugih virov energije, hkrati pa tudi učinkovite rabe energije.

Slovenija še vedno ni izkoristila potenciala povratnih sredstev iz ovojnice Evropske kohezijske politike 2021 – 2028, zato so ti viri še na voljo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2024 ob 16:04 Karel K. gost

      Nhajališča plina nimamo na goričkem imamo pa suha bukova drva, katere pa ministrov šef plesalec Golob hoče prepovedati kuriti, da bi bili energetsko samozadostni. Po njegovi teoriji je boljše uvažati plin iz tujine in z njim Kuriti in drugače oskrbeti goričko krajino. Ja Goričko je naravni lepotev za takšne obiskovalce, gobarje, nabiralce kostanjev, divje živali in lovce, ne pa za prebivalce, katerih je vedno manj in manj, saj ni nobenih pogojev za normalno raznovrstno obliko življenjskega sloga. To s tem Krajinskim parkom Goričko je bil strel oblastnikov v koleno tej pokrajini in tukajšnjim ljudem. Vzeli so razvoj kar velikemu območju naše male države in ga naredili za razvojno invalidnega in demokrafsko pustega, namesto, da bi se tudi ta kraj razvijal in ohranil na tem delu države možnost življenja slovenskega naroda, namesto, da je to zdaj prostor za življenje divjačine.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 16:43 joško jože gost

        ti si velik bimbo. kako bi ti na bukova drva segreval grad na goričkem?? ali pa večstanovanjske zgradbe?? doma si kuri na drva, ti pa res tega nihče ne brani

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 16:51 Karel K. gost

        Ne vmešavaj se v poznavanje energetike, saj nimaš pojma o tej vedi. Ta grad je star več sto let in so ga takrat tudi morali ogrevati pa ni bilo nekih velikih centralnih naprav. Ogrevali so ga z bukovimi ali padrugimi drvmi. Enako je z večstanovanjskimi zgradbami, katerih je malo na Goričkem. Pa tudi sedaj se da segrevati ta grad z bukovimi drvmi, še bolj kot pred stoletji. Če ne gre s sistemom ene centralne potem sta zadosti dve na bukova drva. Tvoji golobovi plesalci so to hoteli dosečti, vendar je bila kritična masa državljanov proti in so potem govorili, da to ni res. Hoteli pa so to prepovedati zaradi tega kot sem ti zgoraj razložil, seveda ti tega ne razumeš, saj kot vidim ne razumeš osnove energetike.

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 18:37 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 18:38 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 11:05 kilonja gost

        Ne skrbite za populacijo na Goričkem, vam bodo navozili Šiptarjev, Bosancev, Makedoncev pa še kakšnega afričana , arabca ;) . Vidiš da želijo v bolnišnicah in domovih pripeljati " visokokvalificirane " zdravstvene delavce s tujine, najprej posameznike potem pa cele družine da bi jih več z ene družine delalo v določenem zavodu..tako da nič bat..upam da se ne bom včakal tega da bi mogel če 30-40 let v katerega od slovenskih domov za starostnike...Bog nam pomagaj , zdaj še samo čakamo na legalizacijo Evtanazije pa se bodo drugače lotili težav s kadrom v domovih, kadra bo naenkrat dovolj ker se bo zmanjšala populacija starejšega prebivalstva ;) .

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2024 ob 16:59 123 gost

      O budalo spet piše, groza kakšen strokovnjak ta Karel K

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 17:58 Karel K. gost

        Dokler mi bodo takšni bimboji kot si ti ugovarjali, se ne sekiram, saj ti in tebi podobni nimate pojma o življenju. Svojo bimbovstvo nadomeščati s temi svojimi žaljivimi vložki. Če si kmet se priveži v štalo ali se zm ešaj v neprivezno čredo, če pa nisi pa poišči najbližjega kmeta in ga zaprosi, da te naj pri8veže. Ti misliš, da na plin ogrevajo prostore na način, da plin spustijo v prostor in ga tam vžgejo ali pa kot je delal hitler, ga napeljejo v prostore in stanovalce zaduši ter tako več ne bodo potrebovali ogrevanja. Ne smeši se ti strokovnjak za neumnosti in norosti.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2024 ob 18:35 gost

      Največji bi boji so danes spet skandirali v Ljubljani Janša, Janša. To me spominja na zgodovino ko še hvala bogu nisem živel. Ko so tudi takrat desni skrajneži slikali haj Hitler, haj Hitler.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 19:35 123 gost

        Z žaljivkami je začel Rode, nadaljeval pa Janša ko se je boril za prestol, enega žaljivca pa imamo v Pomurju,,Štumf,,

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 11:07 kilonja gost

        mene ste na hitlerja ali celo na srednji inkvizicijski vek spominjali vi na kolesih pred dvemi leti ki ste nasilno menjavali oblast na ulicah in se drli kot živali proti Janši .

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2024 ob 18:40 gost

      V Ljubljani so danes skandirali hlapci janeza Janše. Keri njim je ukradel dostojne penzije. Te ukradene penzije z strani Janše in tega bolnega umskega debila Rupara njim pa je vrnil gospod golob z vlado republike Slovenije.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 7:00 penzjonist gost

        18;40........... Ka je vrnil Golob ? Edino napravo dolgove . Janševa vlada nam je penzjonistom dala dvakrat denar ka pa posrani Golobinjek ?

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2024 ob 19:27 Karel K. gost

      Glede na probleme, ki jih je Golob s svojo ekipo vsestransko, strokovno, moralno in etično nesposobnih plesalcev ustvaril v teh dveh letih, izrekli spo toliko laži, da se joče celo mati narava, bo moral v kratkem začeti govoriti, da za uresničitev svojih ide4j rabijo najmanj tri mandate. Zbudi se končno slovenski narod kateri ne pripada ne oportunistom ali figarjem v žepu, ne fanatikom, tem itak ni pomoči in podpirajo 33 let trajajočo anarhijo v samostojni Sloveniji, saj bo v nasprotnem prepozno. Obedve že 33 let vladajoči politični skupini je potrebno nagnati na smetišče zgodovine. Še 17 let manjka do 45 let samostojnosti Slovenije, to pa je doba ko titoistično urejene države kot je bila Titova Juga in je sedanja Slovenija, propadajo v krvi, trpljenju in ekonomski ter poliitčni revščini in kaosu. Ne naswedajte raznim Ruparjem, Niki Kovač, Jenulu in podobnim propagandistom v korist obeh sedanjih poliitčnih skupin, ki so do amena zavozili državo in so nam vzeli 33 let dragocenega življenja, saj moramo živeti v revščini kaosu, nepravni in nedemokratični državi.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2024 ob 21:17 gosak gost

        Karel, zanima me, ali tudi ti živiš v revščini. Res pa je, da so med nami tudi revni, in to večinoma po lastni krivdi - ker se jim ne da sprejeti službe, prostega delovna mesta. In kje vidiš kaos? Ne strinjam se s tabo, da živimo v "nepravni in nedemokratični državi". Posamezni primeri takšnih ravnanj pa ne morejo biti ocena za splošno stanje.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 11:09 kilonja gost

        Največja fora je bila ko je lani zadrogirani Golob poplavljencem rekel da bodo čez 1 mesec že v novih domovih : )

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2024 ob 6:13 jao gost

      svoboda je isto kak nore krave, pa to fali potac

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2024 ob 6:35 gost gost

      NAJBOLJE VDARJENI STE VIJ LEVAKI BUDALE ŽE OB ČRKI J SE VAM V GLAVI MEJŠA TI PA GOSPODU ŠKOFU NE SEGAŠ DO PET VIJ VSE LEJKO KO PA SE OGLASI KDO DRUG PA HURA PELAJ SI GA DOMOV PTIČA

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2024 ob 7:55 gost gost

      STE SLOVENCI IMAMO DRŽAVO KOMU SE NE VIDI ADIJO PREK MURE KOLPE SOTLE TRBELO BI ŠE VEČ TRAJEKTOV PO VOJNI PA ČRTA VIA JUG NEJ KA SERJETE PO NAŠI DEŽELI ČIGAVI KRUH JEJTE

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 10:43 delam tam kjer me spoštujejo gost

        gost 7;55............ Ne jejmo tvoj kruh niti Golobovega in od nobenega posranca v DZ in nobenega svetnika .Kruh si mi zaslužimo v Avstriji in ves denar ,ki ga tam zaslužimo prinesemo v Slovenijo .Za to ne nakladaj in ne seri ker ti si pičkec še naj manj pa da boš komu dodeljeval kam se bo kdo selo .Če si se ti pritepel v Slovenijo še vedno nisi in nikoli ne boš Slovenec .

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2024 ob 8:01 gost

      7.00,,,,penzionis,,,,ti si res bolan v glavo zato te pa janoš grozni vrti okoli prsta. Denar ti ni dal Januš grozni ampak davkoplačevalci se pravi sam sebi si ga dal. Penzije dostojne ti je pa ukradel Januš grozni pa tisti njegov satelit Rupar keri vas zdaj drogira in vas vozi v Ljubljano skandirat Janša, Janša. Kot so nekoč skandirali Adeku Hitlerju.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2024 ob 8:26 gost

      Ta denar ka je Janša delil začasa kovid zdaj vračamo z 300 procentov obrestno mero. Zato bi morala takratna vlada za zapahe. Škoda pa da nismo v srednjem veku ker bi verjetno cela takratna vlada bila na sramotilnem stebru ali pa na grmadi na sredi Ljubljane.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 10:47 okouroš gost

        8,26......... Ka pa delij Golob posrani ?Dviguje cene in davke .In prav je tako .To vam vrača ker ste ga volili .Tako da ne občutimo samo tisti draginje kateri ga nismo volili . Ne vem če ste že prišli na vrsto za lizanje Golobove riti ali še čakate . Vi ste tisto z Golobom pri meni spodaj med jajcami in ritjo .Pezdeti

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 11:16 kilonja gost

        Saj to bi vi radi, pobiti drugače misleče, saj to počnete, s pomočjo medijev, cenzurirate, izvajate propagando ZA sebe, prioti političnim nasprotnikom, vaši politiki levi polni populizma...vsak dan pred kamero nabijate...sovraštvo, sovražni govor, fašizem, nacizem...pa jebo vas, poglejte se v ogledalo, pa samo sovraštvo do vseh ji ne mislimo kot vi, vas ohranja pri življenju, v politiki je že dovolj da 15 - krat na teden pred kamero rečeš da si proti Janši in že t čakam mesto v poslanskih klopeh...to je vaša vsebina, populizem in antijanšizem, višje od tega ne zmorete več. Pa zgodbice z dolgovi Janše ki jih je kot treba vračati, v bistvu krinka da lahko kradete, po vsakem nastopu vaših mandatov za JJ je bilo isto . Seveda ste pozabili da je v času kovida bil ves Svet zaprt in da smo se vsi zadolževali, ampak kako priporčno je za vas izpadlo da je bil na oblasti ravno JJ...dva tedna pred volitvami za EU parlament se je pojavila nova afera z SDS in Telekomom..kako priročno, pa točno 2 tedna pred volitvami...haha, kakšno naključje, znova in znova, vedno pred volitvami , tudi zaprli ste ga na enak način..pred volitvami, ljudje pa vas znova in znova nasedajo .

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2024 ob 9:26 ZPIZ -ov gost

      Rupar je bil skupaj z ,,jj ,, ko so zmanjšali % izračuna za penzijo. Zdaj pa de se on boril za penzije!!¨!! SPRENAVEDANJE PO SDS VZORCU!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2024 ob 11:18 kilonja gost

        To kar je Janša znižal penzije bi jih tudi tvoji, pa so se elegantno ognili in Janši prepustili umazano...jaz te zdaj debeluh znova sprašujem zakaj po Janši TVOJI rdeči ritopiki niso vrnili pokojnine na raven pred Janševim znižanjem pokojnin ? Pa ne da jim je pasalo tako kot je naredil takrat Janša ? ;) .

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2024 ob 10:24 gost

      Omamljeni upokojenci pa mu sledijo samo zaradi tega da njim zrihtal en pokvarjen senvič in pingo sok ali en deci kislice. Vse to a je delo janeza Janše kero izvaja Rupar ker upokojencem še vedno krade dostojanstvo ne samo penzijo.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.06.2024 ob 12:07 gost

      Živel JANEZ JANŠA,BOG TE ŽIVI,za vse levojajčne ovce pa tole,gospod Janez Janša ni nikomur znižal penzije,ampak je to potrdil državni zbor s 76 glasovi ZA,torej soglasno,pa tudi vaši kumrovški komunjare so bili ZA,taka tij bebo-bebček,ki že leta pišeš eno in isto si malo preberi zadeve,samo ti si itak tele.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.06.2024 ob 12:33 gost

      ,,,,živel Janša,,,, isto skandiranje je Janša kot komunist skandiral in z zastavo mahal toverišu,,,, živel maršal Tito.,,,,, ti si moj idol. Zdaj pa je svoje hlapcev naučil kako ga poveličujejo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.06.2024 ob 12:52 gost

      No,vidiš ka si tele.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.06.2024 ob 12:57 Dalmoš gost

      Jajoš je prekleto, zlobno govedo.........prekleto tele.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.06.2024 ob 14:21 gost gost

      gost ob 10,43 KA SE BUNIŠ DELAŠ V AVSTRIJI DAVKE TAM PLAČAŠ SRAT PA SCAT PA V SLOVENIJO TAM OSTANI PA JEJ NJIHOV KRUH KAK DOLGO DA TOŠLIN PUN BUDALA LEJVA TAN GE DELAŠ SI TIHO KAK RIT KAK PRIDEŠ V SLOVENIJO PA ŠINFAŠ VSE NE RABIMO TAKŠNIH KA TE VLEČE SEM ČE JE TU VSE NAROBE

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2024 ob 8:59 delam tam kjer me spoštujejo gost

        14;21 .Prizadeti .Ves denar ,ki ga zaslužim v Avstriji potrošim v Sloveniji .Sral pa scal mo tam ge de mi vola lahko tudi v tvoj goubec .Prijavljeni sem v Avstriji .Nisem nor da plačujem davek v Avstriji in Sloveniji in z tem podpiral take gnoje kak si ti in tebi enaki da lahko 20 v mesecu dobite podporo

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.06.2024 ob 8:25 trotel gost

      Opet tu laziš. Tak kak si za lokalne volitve lazo tu, tak zdaj laziš tu za evropske. Goni se v kurac ti pa tvoja svoboda pokvarjena!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.