https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Reke še naprej naraščajo, gasilci imajo polne roke dela

31.05.2024 ob 19:20  

Zaradi deževja z močnimi nalivi, vetrom in točo so na upravi za zaščito in reševanje zabeležili več dogodkov tudi v Pomurju. Pripadniki gasilskih enot in drugih služb prečrpavajo vodo, odstranjujejo nanose gramoza, kamenja in zemlje.


"V času dogodkov večjega obsega neurja so do 19. ure na območju občine Beltinci zabeležili več prijav dogodkov. Po zadnjih podatkih jih je bilo šest. Aktivirali so tri prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo," navaja Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

V naselju Pušča je meteorna voda poplavila cestišče. Aktivirani so bili gasilci PGD Pušča.

V času dogodkov večjega obsega neurja so na območju občine Križevci zabeležili dva dogodka. Aktivirali so dve prostovoljni teritorialni gasilski društvi. 

Tudi na območju občine Črenšovci so zabeležili več prijav dogodkov. Na terenu so gasilci.

 Pogled iz Dolnje Bistrice (Foto: Žan Hartman)

Današnje vreme je nevšečnosti povzročalo na območjih regijskih centrov za obveščanje Murska Sobota, Ptuj, Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Postojna, Slovenj Gradec in Trbovlje, so sporočili iz uprave.

V večjem delu Slovenije pa bo danes po pričakovanjih padlo 40 do 80 litrov na kvadratni meter, je za STA povedal meteorolog iz Agencije Republike Slovenije za okolje Brane Gregorčič.

Naraščanje rek bo po besedah Polajnarja čez dan najbolj izrazito na območju Dolenjske, na območju Notranjske in osrednje Slovenije. Popoldne in proti večeru bodo močneje narasle tudi reke v vzhodni Sloveniji.

"Ob teh močnejših nalivih lahko pride tudi do zastajanja padavinske vode in do hitrega naraščanja takšnih manjših hudourniških vodotokov," je dejal Polajnar. Postopno umirjanje pa hidrologi pričakujejo v soboto čez dan, poroča STA. 

Vir: Arso

Pretoka reke Mure v Gornji Radgoni in na Petanjcih še naraščata.

Preberite tudi: FOTO: V Pomurju že padala toča

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2024 ob 7:55 gost

      V Pomurju so največji hinavci zato že pada toča.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.