https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: Izlet za vse ljubitelje čokolade

13.9.2024  

Če ste ljubitelji čokolade, morate na izlet v čokoladnico Zotter. Neomejene količine čokolade vseh barv in oblik vas bodo prevzele. Ko mislite, da ste poskusili že vse, vas čaka še ena soba, in za njo še en hodnik poln vsega čokoladnega. 

Nedaleč čez mejo se nahaja čokoladnica Zotter, kjer lahko izveste vse o čokoladi in poskusite čokolado vseh oblik. Pazite le, da si vzamete dovolj časa za obisk, saj vas po degustaciji čaka še lepa okolica z živalmi, motoričnim parkom, restavracijo, pokopališčem čokolad in drugimi aktivnostmi. Tudi igrala za otroke so na voljo, malo večji otroci pa se lahko spustijo tudi po dolgem toboganu. 

Od kakavovega zrna do čokoladne tablice

Po ogledu kratkega filma o zgodovini podjetja in njihovem konceptu, se odpravite na degustacijski pohod. Pohod, ja, ker mu skoraj ni konca. Najprej so na voljo kakavova zrna različnih vrst in izvorov, nato vse ostalo, kar čokoladi dodajajo. Vredno je poskusiti osnove, a je treba paziti, da dobrot ne "zajemate s preveliko žlico". Na začetku degustacije namreč vsak prejme keramično žličko, na katero sam stiska tekoče čokoladne paste. 

Od grenkih okusov se boste premaknili k tekočim sladkim čokoladam vseh vrst.

Ko izstopite iz stavbe in že pomislite, da je to vse, vas čaka glavni del degustacije, kjer je v več prostorih mogoče poskusiti čokolado v trdnem stanju. Od karamelne, ruby, bele in temne z različnimi deleži kakava, se pomaknete še k čokoladam z dodatki, nato pralinam, sledita dva prostora s čokoladnimi napitki in panoramskim razgledom, na koncu pa vas čaka dolg hodnik s čokoladno oblitimi oreščki in sadjem. 

Ob izstopu pa še trgovinica z izdelki in prostor v naravi, kjer se lahko sprehodite, spočijete in zberete vtise o enkratnem doživetju.

Če bi si radi ogledali še kaj, se v okolici nahaja grad Riegersburg, nedaleč vstran pa tudi park dinozavrov.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.