https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO in VIDEO: Za rokometaše v Srbiji navijajo tudi Pomurci

23.01.2012 ob 16:19  

Prejeli smo vtise in fotografije z rokometnega Evropskega prvenstva, ki te dneve poteka v Srbiji. V nekdanji bratski državi ima slovenska reprezentanca na tekmah bučno podporo, na tekmi proti Islandiji naj bi bilo 1700 Slovencev, med njimi pa tudi okrog deset Pomurcev. Danijel Žalik iz Turnišča je z nami delil vtise iz Srbije.

"V Srbijo na EP v rokometu smo odpotovali v petek zjutraj. Ob prihodu na srbsko mejo nas je že čakala policijska patrulja, ki nas je spremljala vso pot, najprej do Beograda, potem pa še vso pot do Vršca in nazaj do Beograda, kjer smo prespali. Zaradi slabih hotelskih zmogljivosti v Vršču, smo bili slovenski navijači nastanjeni v Beogradu. Slovenski navijači smo se pred tekmo ogrevali v Slovenski hiši, kjer je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo ter seveda slovensko glasbo," je o potovanju in gostovanju v Srbiji zapisal Danijel.

Turniščan še pravi, da na EP  veljajo strogi varnostni ukrepi, zlasti ob vstopu v dvorane, v bližini le-te je bilo  prepovedano točenje alkohola. Tudi v dvorani poteka 24-urno varovanje.

Video petja slovenske himne:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.