https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Komedija Lažni zdravnik v Rogašovcih

Rogašovci, 24.01.2012 ob 10:33  

Konec tedna smo si v Kulturnem domu v Rogašovcih ogledali tretjo abonmajsko predstavo, tokrat komedijo Lažni zdravnik, v izvedbi Gledališke skupine turističnega društva Sveta Trojica.

Komedija Lažni zdravnik je prirejena po originalnem naslovu Laži zdravnika, ki je bila premierno predstavljena leta 1923 v Slovenskem narodnem domu v Trstu. Po priredbi komedija ni časovno, politično in krajevno opredeljena, tako da se lahko dogaja kadarkoli, kjerkoli in komurkoli.

Komedijo je priredil vodja skupine Jože Ploj, ki odigral vlogo sluge oz. lažnega zdravnika. Sicer pa v  gledališki skupini redno sodeluje petnajst članov, če je obseg iger večji, pa zaigrajo tudi člani iz TD Sveta Trojica. Gledališka skupina turističnega društva Sveta Trojica, ki deluje že petnajst let, gostuje večinoma po Sloveniji. Lansko leto so na festivalu Smeh ni greh zasedli prvo mesto, letos se pripravljajo na Linhardovo srečanje.

Sicer pa se celotno društvo, ki ga vodi Marjan Klobasa, že intenzivno pripravlja na leto 2013, ko bodo praznovali 45 let delovanja društva. Goričanci smo tako bili deležni veliko smeha in zabave, morda še zlasti zaradi narečja, v katerem je bila komedija izvedena, igralci pa so dosegli tudi svoj cilj, publiki so namreč prikazali, kako se včasih vede ali nevede obnašamo v realnem življenju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.