https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi ribiči na tradicionalnem taboru v Beltincih

Beltinci, 11.06.2024 ob 14:00  

V nedeljo, 2. junija, je Ribiška družina Murska Sobota ob ribiškem domu in gramoznici Veške grabe v Beltincih organizirala tradicionalni tabor mladih ribičev. Dogodka se je udeležilo 18 mladih iz različnih koncev Slovenije, večinoma osnovnošolcev.


Tabor so otvorili predsednik Ribiške družine Murska Sobota Aleš Horvat in vodja komisije za delo z mladimi ribiči Dejan Bukovec. Oba sta mlade ribiče, mentorje in starše pozdravila ter jim zaželela uspešno učenje in prijetno druženje na taboru. Na začetku so se mladi med seboj spoznali in delili svoje dosedanje izkušnje z ribolovom.

Mentorji so za mlade pripravili pester program. Rudolf Rajsar je prikazal tehniko vijačenja, Matej Kalamar je predstavil kraparijo in moderni krapolov, Jernej Pucko pa je prikazal pripravo hrane za ribolov. Mladi ribiči so se seznanili tudi s feeder tehniko in tekmovalno tehniko ribolova ter ob pomoči mentorjev preizkusili svoje znanje v praksi. Lovili so krape, amurje in ploščiče.

Rdeča nit tabora je bila odvrnitev otrok od telefonov in družabnih omrežij, ter jih spodbuditi k preživljanju časa v naravi. Organizatorji so želeli, da bi mladi preživeli več dni v naravi med poletnimi počitnicami, bodisi ob ribolovu v gramoznicah, jezerih, rekah ali potokih po Pomurju in širše po Sloveniji.

Poleg ribolova so bile za otroke organizirane tudi športne aktivnosti. Ob zaključku tabora so mladi prejeli majice in spominke, ki jih bodo spominjali na ta dan. Polni novih znanj in izkušenj so se skupaj s starši odpravili domov, z željo, da se naslednje leto spet srečajo na taboru mladih ribičev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2024 ob 14:40 pijtan se gost

      Ge pa je predsednik beltinske enote Beno? Pa znan je že preštel peneze od piknika!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2024 ob 19:03 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2024 ob 0:08 Bitanga gost

        Tele betlehemsko za takše kak si tij je Beno G doktor.Neven ka te srbijo pejnezi ci nega tak haska z tebe...

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2024 ob 15:24 I ja se pitan gost

      Benoja nebi pito? Ka nebi tu utrujal

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2024 ob 21:42 gorički dolar gost

        Ge je poročilo pa penezi od preteklih let pa od piknika? Gorički ribiči ugotavlamo ka vij markeči delate za sebe. Pa ka nej biu Beno predsednik vaše enote?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2024 ob 21:44 ribiška družina gost

        Pa ka bi radi Goričanci? Naš Melinčar je predsednik pa šutite. Penezi so naši. Ka ste pa te vi napravili za te peneze? Nika. Niti nejste prišli na piknik v Beltince.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2024 ob 18:44 gost

      Lepi ribiči ribe v vodi love na suhem pa babe natepe.........

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.