https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Obravnavali nasilje v družini in zasegli dva skuterja

12.06.2024 ob 7:00  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, dve poškodbi vozil na parkiriščih, šest primerov povoženja divjadi, zasegli pa smo tudi dva skuterja in pridržali eno osebo.


Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino akumulatorjev v Trnju, kaznivo dejanje grožnje v Veliki Polani, ponarejanje listin v Murski Soboti, tatvino betonskih cevi v Borejcih in namerno poškodovanje vozila v Rakičanu. Na področju družinskega nasilja smo obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja in kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer smo osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja in tako zaščitili žrtve nasilja.

Policisti so v večernem času v Murski Soboti zaustavili dva voznika skuterjev. V postopku so ugotovili, da mladoletna voznika ne posedujeta vozniških dovoljenj, zato sta jima bila skuterja zasežena.

V nočnem času so policisti v Nemčavcih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, vendar se slednji na njihove znake ni odzival, ampak je z vožnjo nadaljeval. Kmalu zatem so ga uspeli ustavili, pri tem pa ugotovili, da je vozil močno pod vplivom alkohola, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Danes bo tudi na območju Pomurja potekala že 30. kolesarska dirka »Po Sloveniji«. Start 1. etape bo ob 11.15 uri v Murski Soboti, ciljno črto pa bodo najhitrejši kolesarji prevozili v Ormožu predvidoma ob 15.36 uri. V času dirke bodo na območju vseh pomurskih policijskih postaj občasne mobilne popolne zapore cest, zato voznike pozivamo, da so v prometu strpni in da upoštevajo navodila organizatorjev ter ostalih oseb, ki sodelujejo pri varovanju. Vsem obiskovalcem te prireditve želimo obilo užitka s sporočilom - navijajte športno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2024 ob 9:07 gost

      Slovenija ima najdražjo elektriko v Evropi,zrikto veliki energetski expert,ha,ha,ha,preberite na Nova 24,kajti kumrovški mediji o tem ne poročajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2024 ob 16:21 Isti morilci gost

      zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/tragedija-v-straziscu-milana-umorili-zaradi-dediscine- / reporter.si/clanek/slovenija/komu-je-bil-napoti-dobrotnik-iz-negove-obletnica-umora-ljudskega-politika-ivana-krambergerja-

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.