https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Vrnitev Mohoriča na ceste, dirka po Sloveniji kot ključni test

12.6.2024  

Danes se bo s prvo etapo od Murske Sobote do Ormoža začela kolesarska dirka po Sloveniji, poroča STA. Na novinarski konferenci so svoje cilje predstavili Norvežan Alexander Kristoff (Uno X-Mobillity), lanski zmagovalec Filippo Zana (Jayco AlUla) in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious).


Za Mateja Mohoriča bo to prvi nastop po aprilskem padcu na dirki po Flandriji. Poškodba je bila resna, vendar zdaj pravi, da se počuti odlično. "Priprave so dobro uspele. Poškodbo smo hitro sanirali in veselim se dirke," je dejal Mohorič. Slovenska dirka mu bo služila kot priprava na Tour de France, kjer računa na etapne zmage, predvsem v tretji in peti etapi.

Lanski zmagovalec Filippo Zana, ki ne načrtuje nastopa na Touru, je po Giru nekoliko utrujen, a upa na dober rezultat. Njegov glavni cilj je zmaga na Vuelti.

Alexander Kristoff bo na dirki po Sloveniji nastopil prvič. "Ciljam na zmago v eni izmed etap, predvsem v prvih dveh," je dejal 37-letni Norvežan, ki se zanaša na pomoč svoje ekipe.

Italijan Diego Ulissi je zaradi bolezni odpovedal udeležbo, kar spreminja vlogo Domna Novaka, ki je na Giru pomagal Tadeju Pogačarju do zmage.

Dirka se bo začela s prvo etapo od Murske Sobote do Ormoža, dolžine 191,9 km, sledile bodo še štiri etape, vključno s kraljevsko četrto etapo od Škofljice do Krvavca, dolgo 147,2 km. Na startni listi so tri slovenske ekipe: Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in Sava Kranj, skupno pa bo tekmovalo 19 Slovencev.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Niko Čergöli

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.