https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Pomurski harmonikarji uspešni na tekmovanju Avsenik 2012

Begunje, 25.01.2012 ob 11:17  

V Begunjah pri Avseniku je potekalo 6. mednarodno tekmovanje iz klavirske in diatonične harmonike za nagrado Avsenik 2012, katerega so se udeležili tudi učenci glasbene šole Beltinci in Lendava. Skupno je tekmovalo 147 tekmovalcev, pomurska bera je po tri srebrne in bronaste medalje.


6. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Slavka Avsenika je potekalo od petka, 20. januarja, do nedelje, 22. januarja, v dvorani Pod Avsenikovo marelo v Begunjah. Tekmovanje se vse bolj uveljavlja in postaja eno največjih tovrstnih tekmovanj v državi in Evropi. Tako se tekmovanja vsako leto udeležuje vse več tekmovalcev, lani 115, letos že 147, med njimi pa je velika večina mladih, pa tudi kar precej žensk.

To dokazuje, da Avsenikova glasba, ki sta jo tako uspešno v svet ponesla in razširila brata Slavko in Vilko ter njun Ansambel bratov Avsenik, še kako živa, da jo imajo ljudje in tudi mladi radi, ter, da ne bo nikoli odšla v pozabo.

Po tri srebrna in bronasta priznanja pomurskih harmonikarjev

Na tekmovanju so odmevne rezultate dosegli tu pomurski harmonikarji. Z Glasbene šole Beltinci sta srebrno plaketo osvojila Jernej Jerebic in Domen Baša, bronasto plaketo pa Teja Maučec in Tilen Horvat. Mentorja omenjenim sta Boštjan Baša in Dejan Raj. Srebrno oziroma bronasto plaketo sta iz Pomurja osvojila še Denis Pozderec in Sebastijan Bukovec z Glasbene šole Lendava, njun mentor pa je Denis Zver.

Foto: Glasbena šola Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. slavko1958
      25.01.2012 ob 11:31 slavko1958

      bravo jernej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.