https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 141 diplomantov Višje strokovne šole že prejelo diplome, danes jih bo še 84

Murska Sobota, 27.01.2012 ob 10:43  

V dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti je včeraj potekala slavnostna podelitev diplom za študente Višje strokovne šole, ki so diplomirali do septembra lani. Teh je bilo 141, skupno število diplomantov v lanskem letu pa je 227.

Na Višji strokovni šoli Murska Sobota je v lanskem letu diplomiralo kar 227 študentov, od tega 134 v programu komercialist, 52 v programu računovodja, 7 v programu poslovni sekretar in 34 v programu ekonomist. Včeraj so tako v dvorani Ekonomske šole priredili prvo od dveh slavnostnih podelitev diplom in sicer za študente, ki so diplomirali pred septembrom, teh je bilo 141.

"Želim si, da bi vam pridobljena izobrazba skrajšala čas do zaposlitve, že zaposlene pa vodila do večje uspešnosti in osebnega zadovoljstva. Imeti delovno mesto in tam uspešno delovati, danes že pomeni varno preživetje, ki pa si ga vsi želimo. V času zasičenosti proizvodov, globalizaciji sveta in padanju moralnih vrednot živimo v zaskrbljenosti za vsakdanji kruh in iščemo izhod iz krize. Delovna mesta se zapirajo, in številni, predvsem mladi, tavajo v prihodnost. Pa vendar, ob kakovostni izobrazbi in vztrajni volji more biti upanje na rešitev," je na podelitvi med drugim dejal direktor zavoda in ravnatelj Višje strokovne šole mag. Beno Klemenčič in diplomantom zaželel, da čim prej uresničijo svojo vizijo, svoje sanje v svojo korist in v korist družbe.

Za najboljšo diplomantko rednega študija je bila izbrana Danijala Küčan, Za najboljšo diplomantko izrednega študija pa Metka Horvat. V krajšem kulturnem programu so nastopili dijaki Ekonomske šole z izsekom iz šolskega mjuzikla »Pariz ali jaz«, plesni par Uroš in Ives Bodanec iz Plesne šole Devžej, pevka Ingrid Muller, klaviaturist Roman Sarjaš in drugi. Danes bo še druga slavnostna podelitev in sicer za študente, ki so diplomirali po septembru lani. Dragocen kos papirja bo tako prejelo še 86 diplomantov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

OGLEJTE SI TUDI:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.