https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Radenska uživa največji ugled med Slovenci

28.01.2012 ob 12:18  

Društvo potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand je drugo leto zapored objavila lestvico petdesetih najbolj cenjenih slovenskih blagovnih znamk. Lani tretja Radenska je na prvem mestu zamenjala Fructal, na lestvici pa sta njeni znamki Oaza in Ora.

Radenska je prejela novo priznanje. Že na lanskoletnem prvem izboru si.Brand je podjetje iz Boračeve zasedla visoko tretje mesto, zaostali so le za Fructalom in Palomo, pa so se letos zavihteli na sam tron. Na drugem mestu porabniki izbrali Fructal, na tretjem mestu pa so čaji 1001 cvet. V deseterici sledijo še Spar, Mercator, Paloma, Gorenjka, Coca-Cola in Kras.

Med petdeseterico zanimivo najdemo tudi blagovne znamke kot so na primer Nokia, Facebook ali Red Bull, v njej pa sta še dve znamki Radenske in sicer Oaza na 22. mestu, lani so te vode z okusom zasedle visoko sedmo mesto, na 33. mestu pa najdemo še Oro. Celotno lestvico in podrobnosti o projektu si lahko ogledate TUKAJ.

si.Brand kot slovenska Superbrands in Trusted Brands

V raziskavi so sodelovale slovenske korporativne in posamične blagovne in storitvene znamke, ki so registrirane pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino ali drugih mednarodnih organizacijah. V raziskavi je sodelovalo 1102 potrošnikov iz vseh statističnih regij v Sloveniji v starostni skupini med 15 in 65 leti. Raziskava je potekala od 28. februarja do 10. decembra 2011. Potrošniki so v anketi odgovarjali na vprašanja o zavedanju, priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti blagovnih in storitvenih znamk. Društvo si. Brand se je za projekt odločilo po tem, ko je ugotovilo, da oba mednarodna projekta razvrščanja blagovnih znamk – Superbrands in Trusted Brands – temeljita le na mnenju določene ciljne skupine, v prvem primeru na mnenju izbrane strokovne komisije, v drugem pa bralcev revije Readers Digest.

http://www.sibrand.org/projekti/sibrand-top50-2011/TOP50-2011

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.