https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob obletnici društva so bogatejši za novo gasilsko vozilo

Srednja Bistrica, 30.06.2024 ob 6:05  

Ob letošnjem praznovanju 100. obletnice prostovoljnega gasilskega društva Srednja Bistrica, ki spada v Gasilsko zvezo in občino Črenšovci je bilo praznovanje v soboto, 22. junija  ob obletnici društva še posebej slovesno, saj so gasilci prevzeli novo gasilsko vozilo GVM- 1 za prevoz moštva. 


Gre za veliko pridobitev, kajti želja po novem vozilu je tlela že dalj časa. Gasilci so združili moči in se ob pomoči Občine Črenšovci, vaščanov Srednje Bistrice, ki so za nakup vozila darovali prostovoljne prispevke, odločili za nakup moštvenega gasilskega vozila. Društvo pa je iz društvene blagajne še prispevalo polovico sredstev. Tako bodo poslej gasilci z novim vozilom lažje prišli na intervencije, vaje in tekmovanja, pri čemer pa bo vozilo namenjeno tudi za ostale potrebe vaščanov Srednje Bistrice. 

Vozilo je registrirano 8+1 po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije. Zadaj pa je nameščen še priklop za vožnjo gasilsko reševalnega čolna, kajti streljaj od vasi teče reka Mura  in Srednjebistriški gasilci so zadolženi za reševanje ob poplavah in nesrečah na vodi reke Mure. Kot je povedal podpredsednik PGD Srednja Bistrica Gregor Tkalec je šlo za velik finančni zalogaj. Prevzema vozila so se udeležili gasilci iz Gasilske zveze Črenšovci, sosednjih društev in pobrateno gasilsko društvo Ihan pri Ljubljani. 

Ob tem svečanem dogodku je ključe od novega vozila predala županja občine Črenšovci Vera Markoja poveljniku PGD Srednja Bistrica Mitji Kolariču, le-ta pa je potem predal vozniku Simonu Ozmecu, ki je prižgal vozilo in vključil sireno. Gasilskemu društvu Srednja Bistrica je za novo pridobitev čestital predsednik gasilske pomurske regije Leonardo Markovič in županja občine Črenšovci in gasilci pobratenega gasilskega društva Ihan pri Ljubljani. Blagoslov vozila je opravil župnik župnije Črenšovci Zoran Car.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2024 ob 14:52 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.