https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Künštni Prleki posneli serijo filmov med Muro in Dravo

 

Künštni Prleki so posneli serijo filmov po 11 občinah iz območja LAS Prlekija, "Prleki med Muro in Dravo" so doživeli pozitiven odziv, namen projekta povečati zanimanje turistov za Prlekijo in okrepiti pripadnost prebivalcev skupni identiteti območja LAS Prlekija.


Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki je v hotelu Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah pripravilo premierno slovesnost štirih filmov "Prleki med Muro in Dravo".

Vrednost projekta 30 tisočakov

Filmski zapis o Prlekiji je nastal v sklopu projekta "V živi sliki in besedi po 11 občinah LAS Prlekija," ki je financiran iz evropskih sredstev, v okviru Lokalne razvojne strategije Prlekija. Projekt je neprofiten, njegova skupna vrednost pa znaša 33.380 evrov.

Projektne aktivnosti so prispevale k povečanju pripadnosti prebivalcev skupni identiteti območja LAS Prlekija ter k prepoznavanju lokalnih posebnosti kot vrednote v duhovnem in materialnem smislu in kot priložnost za razvoj.

V projektu vidijo možnost za razvoj

“S projektom smo želeli prispevati k povečanju pripadnosti prebivalcev skupni identiteti območja LAS Prlekije in hkrati domače ljudi spomniti, da lokalne posebnosti prepoznajo kot vrednote v duhovnem in materialnem smislu in kot priložnost za razvoj,” je povedal projektni vodja Klaus Dieter Požgan.

“Med snemanji smo s čolni dodobra spoznali Muro in pokukali na Dravo ter si med tem s kolesi dodobra ogledali prleško pokrajino. Srečevali smo predstavnike občin ter domačine, se družili z društvi in organizacijami, ki delujejo v posameznih občinah, spoznavali kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnejše dogodke in prireditve, ki se na tam odvijajo,” je povedal predsednik Etnološko kulturnega društva Künštni Prleki Milan Belec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.