https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšne bodo nove cene goriv?

01.07.2024 ob 9:36  

Po seriji sprememb cen goriv, ki so v zadnjih mesecih razveseljevale lastnike vozil z motorji na notranje izgorevanje in tudi vse tiste, ki razmišljajo o nakupu zaloge kurilnega olja, tokrat ti ne bodo ravno navdušeni nad spremembami.


Od začetka junija pa do zadnjih dneh minulega tedna se je cena nafte povzpela s približno 77 dolarjev na skoraj 87 dolarjev na sod. Podobne trende pri časniku Moje finance zaznavajo na sredozemskih borzah. Za nameček pa je evro v primerjavi z dolarjem v povprečju izgubil skoraj odstotek vrednosti, kar bo dodatno povišalo cene goriv v evrih.

V minulih tednih je bilo veliko govora o spremembi marž, upoštevanju stroškov dodajanja biogoriv ter podaljšanju obdobja določanja cen z dveh tednov na štiri tedne. Vlada se je naposled odločila, da ne ustreže trgovcem in marže pusti na ravni, ki je po pričevanju trgovcev prenizka za rentabilno delovanje, na drugi strani pa opustila idejo določanja cene na vsake štiri tedne.

Kot izhaja iz njihovih ocen, bo tokrat izrazito drugače. Liter bencina se bo podražil za krepke tri cente na približno 1,48 evra. To bi pomenilo, da je bencin za šest centov dražji kot v enakem obdobju lani.

Od aprila pa do začetka junija so spremljali fenomen, ki ga na slovenskih prodajalnah goriv redko srečamo: dizel je bil cenejši od bencina. S podražitvijo dizla se je pred 14 dnevi ta trend prenehal, s pričakovano konkratno podražitvijo dizla pa se bo razlika še povečala. Po osrednji napovedi ocenjujejo, da se bo dizel podražil za več kot pet centov in presegel mejo 1,50 evra za liter.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2024 ob 10:47 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2024 ob 11:58 gost

      Slovenija ima najdražjo elektriko v EU.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2024 ob 11:59 gost

      Levojajčni hanzi tv o tem ne poročajo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2024 ob 12:00 gost

      Kkk(kkkkkkkk.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2024 ob 12:47 gost

      Slovenija ima najdražjo elektriko v Evropi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.