https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Potekalo je meddruštveno srečanje starodobnikov

01.07.2024 ob 16:00  

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike Pufkač Ižakovci je v soboto, 29. junija v Športno – rekreacijskem centru v Ižakovcih pripravilo meddruštveno srečanje starodobnikov, lastnikov starodobnih traktorjev.


Člani imajo doma shranjene starodobne traktorje in ostale kmetijske priključke, kot spomin na nekdanje čase, ko so še z njimi obdelovali polja. Bili so nepogrešljivi pri opravilu na travniku ali v gozdu. Kanček nekdanjih časov in spominov ohranjajo in negujejo člani društva Pufkač Ižakovci. 

Gre za prave »lepotce« saj so traktorji registrirani, aranžirani in z njimi se lastniki popeljejo na meddruštvena srečanja, druženja, na dogodke, prireditve. Velikokrat pa pripravijo panoramske vožnje po prekmurski ravnici. Letošnje meddruštveno srečanje starodobnikov je bilo že 11. po vrsti, pri čemer se je na srečanju zbralo čez 50 starodobnih traktorjev. 

Tukaj sta se srečala preteklost in sedanjost, saj so lastniki traktorje pokazali na ogled vsem, ki so se ta dan udeležili srečanja. Večina traktorjev ima častitljiva leta, saj nekateri štejejo tam čez 75 let in  še več. V društvu so ponosni, da se mladi v veliki meri zanimajo za starodobno kulturno zgodovinsko dediščino. 

Paša za oči je bila pisana druščina lastnikov traktorjev, ki se je popeljala na panoramski vožnji po obmurski vasi Ižakovci. Ob koncu 11. srečanja so najboljšim na igrah podelili pokale in medalje. Da je srečanje starodobnikov uspelo sta imela v rokah vse niti pri organizacijski in drugi plati predsednik Društva ljubiteljev starodobne tehnike Pufkač Ižakovci Branko Nedelko in podpredsednik Mirko Hirci.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2024 ob 16:47 gost

      Tej srmaki so še nej dobili subvencije ?

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2024 ob 17:48 kost gost

      Tej hempeši bogi čas kradnejo.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2024 ob 19:53 gost

      Hempeš te je napravo.Povej mi kaj imaš proti njim.So ti v napoto?.Jaz vem,da si zaslužijo samo pohvalo,ker z obnovo takih in podobnih stvari je ogromno dela pa tudi finančno,je kar velik zalogaj.Tak,ka stakimi negativnimi komentarji raje nehajte.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2024 ob 20:40 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2024 ob 22:03 gost

      Alex, Infowars has been declining for years. Headlines are clicked on then some unrelated "banned.video" links with rambling bs that do not speak to the headline. This site is NOTHING like it was years ago. Content quality is steadily declining. ..𝐖𝐨𝐫𝐤𝐟𝐨𝐫𝐲𝐨𝐮𝟒𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.ℂℴℳ

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.07.2024 ob 6:54 gost

      Nevidin nikdi maganjara, to bi bil starodobnik

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.