https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurca svojo kri darovala že stotič

Murska Sobota, 03.07.2024 ob 12:23  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota sta danes stotič darovala kri Albin Hari iz Moravskih Toplic in Robert Štefanec iz Tišine. 


V Enoti za transfuzijsko dejavnost (ETD) Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, je bilo danes slovesno, saj sta Albin Hari iz Moravskih Toplic in Robert Štefanec iz Tišine že stotič darovala kri.

Štefanec nam je ob tem zaupal, da je z darovanjem krvi začel že pri 18. letih, z namenom pomagati reševati življenja drugih. Sekretarka območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota Aleksandra Rituper Rodež pa je pri tem izpostavila, da kljub vsej moderni tehnologiji, krvi ne moremo narediti umetno, zato je še kako pomembno pridobivanje novih krvodajalcev.

Za vsakega krvodajalca 100-kratnika je v murskosoboški bolnišnici v prostorih Enote za transfuzijsko dejavnost pripravljen sprejem in pogostitev, kar je že tradicija, s tem se krvodajalcem zahvalijo za njihovo humanost in prispevek k reševanju življenj.

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. S številom krvodajalcev se Slovenija uvršča v evropsko povprečje, najpomembnejše pa je, da smo pri preskrbi s krvjo samozadostni. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2024 ob 12:53 betežnik gost

      Katere prehranske dodatke in dopolnila bi morali jemati v poletnih mesecih ? Nobenih, zadostovati bi moral domači ograček, problem je, da ga niti na vesi ni mogoče najti !!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2024 ob 12:57 .......... gost

      prehranski dodatek je seks

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2024 ob 14:06 gost

      Kaj ti bedak bluziš.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.07.2024 ob 14:52 Simon gost

      Ni mi jasno kdo dovolil,da se ta cigan Jure vedno zraven kaže. Vsi vedo da nima znanja, niti delovnih navad, zaradi katerih bi si zaslužil pozornost, skratka groza...

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.07.2024 ob 13:12 Aleš gost

      Jure je za tebe gospod z ogromno znanja na področju medicine, prijazen, delaven. Če bi bilo več takih bi bil svet lepši.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.07.2024 ob 15:36 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.07.2024 ob 23:22 test gost

      test

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.