https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Namesto telefonov in televizije, spoznavanje rokodelstva na Pomelaju

Mala Polana, 03.07.2024 ob 14:00  

Pred kratkim smo poročali, da je bila Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj na javnem pozivu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport izbrana za rokodelski center kot nosilec podpornega okolja rokodelstva. Ohranjanje in razvoj rokodelstva je izjemnega pomena, kar so v preteklem tednu prenašali tudi na najmlajše, ki so se ob tem vidno zabavali.


V Mali Polani so se na Pomelaju domislili, da otrokom tudi oni pričarajo čudovit in kreativen začetek poletja. Pripravili so tridnevni rokodelski tabor, na katerem so otroci spoznavali različne stare rokodelske tehnike, prisluhnili zgodbam in se zabavali ob drugih aktivnostih v naravi.

Ličkanje koruze je nekaj, česar mnogi otroci ne poznajo. Udeleženci tabora so spoznali običaj in delo ličkanja, pletli košare, podstavke in izdelovali angelčke. Vse iz naravnih materialov.

Manjkalo ni niti preprostih zabavnih iger - takšnih, kot so se jih igrali nekoč.

Otroci se še znajo zabavati kako drugače, le ponuditi in predstaviti jim je treba to možnost. Ob mnogih razpisanih poletnih taborih in delavnicah je zdaj to mogoče. 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Pomelaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.