https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odprli razstavo ob zaključku 30. sezone delovanja Študijskega krožka Tišina

Tišina, 04.07.2024 ob 15:30  

V Kulturni dvorani občine Tišina sta študijski krožek Tišina in Ljudska univerza Murska Sobota pripravila odprtje razstave z naslovom »Zlate roke« ob zaključku 30. sezone delovanja Študijskega krožka Tišina, kateri poteka pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije in v okviru Ljudske univerze Murska Sobota. 


Razstavo sta odprla župan občine Tišina Franc Horvat in direktor Ljudske univerze Murska Sobota Dejan Dravec. V kulturnem programu so nastopale Ljudske pevke iz Lipovcev. Tudi v tej sezoni delovanja so sledili izobraževalnim in akcijskim ciljem študijskih krožkov, na neformalen način so se učili ter družili v prostorih Osnovne šole Tišina. Učili so se eden od drugega, pogovarjali, načrtovali, ustvarjali, izmenjavali mnenja in izkušnje, iskali in ohranjali naravno ter kulturno dediščino. 

Tako so svoje znanje, spretnosti in veščine dopolnjevali in nadgrajevali - nikoli se ne ponavljajo, v vsaki sezoni se naučijo nekaj novega. Svoje bogato znanje, ki so ga pridobivali v vseh izvedenih študijskih krožkih so v obliki učnih ur in sodelovanjem na kulturnem dnevu predajali učencem osnovne šole Tišina in obiskovalcem različnih prireditev v domači občini in izven nje. Brali so knjige, pisali so z roko, brskali po spletnih straneh, poiskali so še nedokončane stvari in jih zaključili. Tako so nastajali čudoviti izdelki iz različnih materialov, ki so jih izdelale zlate roke. 

Iz tanjših in debelejših vrvic so pletli zapestnice dobre volje in prijateljstva. Poseben poudarek so namenili tkaničenju in tako so spoznali belokranjske vzorce in razvijali svoje vzorce tkaničenja. Nastajali so čudoviti izdelki za različne priložnosti, ki jih je prikazala razstava. 

Tako se članice in član študijskega krožka Tišina Marija Ficko, Zora Gosak, Vlasta Grah, Marjeta Kolman, Julijana Kovač, Katarina Lazar, Jožica Prejac, Veronika Rogač, Irena Stolnik, Marija Škalič, Jana Zelko, Marija Törnar, Mihaela in Alojz Flisar z veseljem učijo, pridobivajo nova strokovna znanja v izdelovanju izdelkov, utrjujejo natančnost, vztrajnost ter kreativnost.

 

»Z vztrajnostjo, svojim znanjem sooblikujemo in bogatimo lokalno skupnost, koristno preživljamo prosti čas, skrbimo za osebnostno rast, pozitivno samopodobo, zdravje in humanost med ljudmi,« je povedala mentorica študijskega krožka Tišina Mihaela Flisar.

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2024 ob 19:56 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐰𝐰𝐰.𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐩𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2024 ob 19:56 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐰𝐰𝐰.𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐩𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.