https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pod vplivom alkohola vozilo 54 voznikov

04.07.2024 ob 12:33  

Na območju celotne Slovenije je med 17. in 30. junijem 2024 potekal poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Policisti so preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. 

V tem času so policisti na območju PU Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 1517 udeležencev v cestnem prometu. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 54 voznikov, od tega je pri 25 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Na območju PU Murska Sobota so v letošnjem letu v prometnih nesrečah ugotovili 38 (50) voznikov, ki so povzročili prometno nesrečo in so bili pod vplivom alkohola.

Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2024 ob 15:05 Telebajsek gost

      Telefon med vožnjo je problem, nej alkohol.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2024 ob 22:56 Kobra gost

      Alkohol ja to razumem da ni za za volan,ne razumem pa teorije telefoniranja,noben šofer zvečjega ne drži volan z obema rokama ker mora menjavati in je desna roka vedno ob menjalniku,ja telefon je problem,..kaj pa prostoročno telefoniranje,je voznik tu bolj zbran kot če telefon na uho tišči,neee zakonodajalci ni šofer zbran zbran nič bolj kot če prostoročno telefonira.važno da policija vidi da je telefon na uho pa se polni državni proračun ker prostoročno se ne da dokazati oziroma je kao dovoljeno,telko o zbranosti med vožnjo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2024 ob 15:41 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.