https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature

04.07.2024 ob 14:13  

Pomurske srednje šole so obeležile še en izjemno uspešen spomladanski rok poklicne mature. Dijaki so bili danes obveščeni o svojem uspehu, pri čemer so rezultati pokazali visoko stopnjo uspešnosti in dosežkov.

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je k poklicni maturi pristopilo 25 dijakov, med njimi 22 dijakinj in trije dijaki. Vsi so uspešno opravili poklicno maturo, kar pomeni 100-odstoten uspeh. Posebej izstopajo štiri dijakinje, ki so dosegle izjemne rezultate.

Poleg tega je sedem kandidatk iz izobraževanja odraslih v programu Predšolska vzgoja uspešno opravilo poklicno maturo. 

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šoli Murska Sobota imajo dva programa štiriletnega srednješolskega izobraževanja, in sicer Ekonomski tehnik ter Logistični tehnik. Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota so na spomladanskem roku poklicne mature dosegli 94,2 % uspešnost. Od 52 dijakov rednega izobraževanja jih je 49 uspešno opravilo maturo. 

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je maturo uspešno opravilo 125 dijakov. Še posebej izstopajo trije diamantni maturanti ter šest zlatih maturantov, kar je izjemen dosežek za šolo. 

Dvojezična srednja šola Lendava

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k poklicni maturi pristopilo 24 dijakov in vsi so jo uspešno opravili. Maja Muršič iz programa Kemijski tehnik je dosegla 23 točk in postala diamantna maturantka. Tilen Vehab (kemijski tehnik) in Iva Žoldoš (ekonomski tehnik) sta dosegla 22 točk in postala zlata maturanta. 

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je poklicno maturo v celoti opravljalo 17 dijakov in vsi so jo uspešno opravili. Na šoli so z rezultati zelo zadovoljni, čeprav en dijak ni pristopil k enemu predmetu, vendar je druge predmete uspešno opravil.

Rezultate z Biotehniške šole Rakičan še pričakujemo.

Foto: Arhiv Pomurec, Freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2024 ob 15:41 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.