https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Razkrižje v znamenju praznovanja 26. občinskega praznika

Razkrižje, 06.07.2024 ob 9:30  

V Občini Razkrižje so praznovali 26. občinski praznik, ki so ga počastili z osrednjo proslavo, posvečeno 26. prazniku občine ter 33-letnici samostojnosti in odhoda JLA iz tega dela Slovenije.


Prireditev so otvorili s prihodom praporščakov, zatem pa je vse prisotne nagovoril župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Slavnostni govornik na prireditvi je bil major Anton Kosi, za kulturni program pa so poskrbeli Pihalni orkester Ljutomer in učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje s prispevki, ki so jih pripravili v okviru projekta Spominska obeležja pripovedujejo.

Podeljena so bila tudi tri županova priznanja in eno občinsko priznanje. Županovo priznanje so prejeli Gabrijela Kermek za osvojeno I. nagrado in 1. mesto ter pokal za najperspektivnejšega harmonikarja Pomurja na 18. mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniaAccordion, Polona Baumgartner za uspešne nastope na baletnih tekmovanjih doma in v tujini, Saša Fišinger za spodbujanje učencev na športnem področju in vključevanje v aktivnosti pri obnovi telovadnice in asfaltnega igrišča, občinsko priznanje pa je bilo podeljeno Usnjarstvu Fišer d.o.o.,  za večletno uspešno delovanje podjetja v občini in zaposlovanje občanov ter dobro sodelovanje z lokalnim okoljem.

Ob koncu proslave so predstavniki združenj v spremstvu predstavnice Občine Razkrižje in predstavnika PGD Razkrižje položili vence ob obeležjih osamosvojitvene vojne.

Nato je sledila še pogostitev vseh udeležencev, prižig kresa v počastitev dneva državnosti in zabava z Ansamblom Natura.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Občina Razkrižje

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2024 ob 9:40 občine gost

      Kako je lepo da imamo 230 občin, s tem imamo razlog za 230 občinskih praznikov, kako je lepo na praznovanjih. Prav tako smo postavili že toliko spomenikov kjer prižigamo sveče kot sta postavili Kraljevina Jugoslavija in SFRJ skupaj. Naj kdo pravi da ni napredka in gospodarske rasti !?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2024 ob 11:33 gost

        Pozabil si, pa toliko prijaznih županov, keri ne morejo nehati govoriti oziroma nezamenljivih.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2024 ob 11:20 T M gost

      REs je kar si zapisal vendar si ljudje tole zaslužijo !? Lep prireditveni prostor in lepa slovesnost 1

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2024 ob 12:36 Kokerspanjel gost

      Sta se z malim črnim zetom Kontrecom pa polivala s špriceri pa metala kupice drug v drugega? :)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2024 ob 15:37 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.