https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Previdno na cestah, koruza omejuje vidljivost

15.07.2024 ob 17:00  

Po Pomurju se v poletnih mesecih raztezajo obsežna polja s koruzo, ki na določenih predelih predstavlja resen problem, ki se navezuje na slabo vidljivostjo na cestah, predvsem v ovinkih in ob nezavarovanih železniških prehodih.

Koruza je visoka rastlina, ki lahko doseže več kot dva metra v višino. Ko polja koruze rastejo tik ob cestah, lahko goste rastline močno omejijo vidljivost, še posebej v ovinkih.

 

Vozniki imajo težave pri zaznavanju prihajajočega prometa, kar povečuje tveganje za nesreče. Poleg tega pa koruza ovira preglednost ob železniških prehodih, kar je še posebej nevarno na nezavarovanih prehodih, kjer ni signalizacije ali zapornic.

Zato sta v tem času še posebej pomembni strpnost in previdnost na cesti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2024 ob 18:23 Karel K. gost

      Zdaj bi že nekateri radi, da bi bila vidljivost na cestah vsepovsod idealna. Koliko drugih ovir je na cestah katere omejujejo pogled, reklamne table na cestah in v mestih, hiše, gozdovi in še kaj. Potrebno je pač prilagoditi hitrost vožnje razmeram in vidljivosti ne pa dirjati kot po dirkalni avtomobilski pisti. Zdaj se bo pojavila zahteva, da se koruza poreže, da bo vidljivost na cesti idealna. Pa to je nezaslišano, s kakšnimi problemi se nekateri ukvarjajo, samo da bi se lahko idealno vozili, da bi imeli idealen pogled na cesti in divjali.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2024 ob 21:20 kukorca gost

      , koruza omejuje vidljivost ? saj ni res je pa koruza ni nič kriva, krivi so kmetje , ki so preorali celo bankine in še tja posadili koruzo !! Prav tako pa jadikujejo nad cenami peidelkov, ko pa jim ni za delo !!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2024 ob 0:12 juliya gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone... Work for a few hrs a day and start getting paid in the range of 17,000-24,000 dollars a month...Everyone can get this kax opportunity... see detail here... C­­a­­s­­h­­p­­r­­o­­f­­i­­t­­7­­.­­C­­o­­𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.