https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi med delom naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo

Lendava, 09.07.2024 ob 11:40  

Na območju Pomurja le redko odkrijejo neeksplodirana ubojna sredstva. Tovrstne najdbe so ostale kot posledica vojnih delovanj na območju Republike Slovenije, a so še zmeraj potencialno nevarna in lahko ob nepravilnem ravnanju eksplodirajo. 

V Sloveniji se nahaja veliko ostankov različnih vrst neeksplodiranih ubojnih sredstev iz vojn, tako iz prve in druge svetovne vojne, kot tudi vojne za Slovenijo. Ob najdbah je potrebno ustrezno ravnanje, hranjenje in uničenje sredstev. Najpogosteje najdejo ročne in letalske bombe, različne vrste streliv, mine in vžigalnike.

Delavci gradbenega podjetja Legartis so danes zjutraj med zemeljskimi deli na gradbišču nove Lekove investicije naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo in ustrezno ukrepali. Po neuradnih informacijah bi lahko šlo za tromblonsko mino iz 1. ali 2. svetovne vojne. Tromblonska mina se je uporabljala proti oklepnim sredstvom, živi sili, utrjenim položajem, za osvetljevanje ali zadimljanje terena. 

Vsa neeksplodirana ubojna sredstva so nevarna ne glede na starost. Ob nepravilnem ravnanju lahko eksplodirajo, zanetijo požare, porušijo objekte, povzročijo hude telesne poškodbe ali celo smrt. Omenjeno mino bo iz gradbišča odstranila Državna enota Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz Maribora, ki bo sredstvo varno prepeljala v skladišče do uničenja.

 Foto: Lendavainfo.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2024 ob 13:40 Pištek gost

      Vržite prek varisu, naj si nabijejo sefovi v rit.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2024 ob 16:11 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2024 ob 3:54 gost

      Want To Earn more than 180 D0ll@rs/Hr “Join us for remote work fun! We’re inviting you to join our team online. We’ll use technology to work together, even if we’re far away.Wqd Let’s be creative and successful from our homes…. See Here For More Details…>>>>>>>> coins25­.C­o­m

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.